RadioVisie

  • .
    .

Klara: alternatief voor Koningin Elisabethwedstrijd

In normale omstandigheden zouden we in de laatste week van mei de finale beleven van de Koningin Elisabethwedstrijd 2020 voor piano. Door de coronacrisis werd dit uitgesteld tot volgend jaar. Maar als vaste mediapartners van de KEW willen Klara en Canvas de muziekliefhebbers toch dat unieke Concours-gevoel geven en tegelijk de muzikanten en organisatoren van de Wedstrijd een hart onder de riem steken. 

Daarom presenteren ze ieder op hun eigen manier een hele week lang hoogtepunten en memorabele momenten uit de rijke geschiedenis van de Elisabethwedstrijd. Niet alleen piano dus, maar ook viool, zang en cello. Wij focussen op de klassieke muziekzender die ‘De Week van de Koningin’ programmeert, van maandag tot vrijdag worden allerlei facetten van de Koningin Elisabethwedstrijd belicht.

De grote ‘finale’ volgt op zaterdag 30 mei met ‘De Week van de Koningin Top 30 : de dertig meest legendarische muziekstukken (concerten of sonates) uit de geschiedenis van de Elisabethwedstrijd. De lijst wordt gepresenteerd door Katelijne Boon (10:00 tot 14:00 uur) en Lut Van der Eycken (14:00 tot 18:00 uur). Zij worden heel de dag bijgestaan door Fred Brouwers.

Hij presenteerde het Concours ruim drie decennia voor Klara en is dus een vat vol verhalen en anekdotes over de wedstrijd. Ook Clara De Decker is van de partij en brengt bijdragen over voormalige laureaten. Tussendoor bellen de presentatoren ook met musici die een nauwe band hebben met de KEW, met voormalige deelnemers, met mensen van de Wedstrijd én met luisteraars die een bijzonder persoonlijk verhaal hebben over de Wedstrijd.

De Week van de Koningin Top 30

Beroemde winnaars, bijzondere laureaten, opvallende concerten, straffe verhalen en pittige anekdotes. Kers op de taart is ‘De Week van de Koningin Top 30’ op zaterdag 30 mei, met de favoriete KEW-concerten en sonates van de Klara-luisteraars. Ook op de website en de sociale media van Klara is er ruime aandacht voor de wedstrijd, met veel archiefmateriaal.

Via klara.be kunnen de luisteraars stemmen voor dezelijst. Dat doen ze door te kiezen uit dertig memorabele videofragmenten. Zij bepalen dus de rangschikking, tegelijk kunnen ze een persoonlijk verhaal achterlaten op de site en misschien worden ze dan wel opgebeld tijdens de uitzending op zaterdag 30 mei.  Wie stemt, maakt kans op een VIP-ticket voor de eerstvolgende KEW of een CD-pakket.

De quiz van de Wedstrijd

Klara.be brengt ook een ludieke KEW-quiz met vragen opgesteld door de presentatoren die in de loop van de week in Espresso aan bod komen (Lut Van der Eycken, Katelijne Boon, Thomas Vanderveken, Fred Brouwers, Marlène de Wouters). De deelnemers maken kans op een CD-pakket. Daarnaast worden op de sociale media van Klara (Facebook en Instagram) dagelijks videofragmenten gepost van markante, grappige, ontroerende of bloedstollende momenten uit de geschiedenis van de KEW.

° Het complete overzicht van de programmering op Klara, vindt u in onderstaande pdf-file terug (7 pagina’s).


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Klara
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx