RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Klara 20: Klara zkt. muziek (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Op woensdag 2 december wordt Klara twintig jaar jong, en dat wordt gevierd. Ter ere van deze bijzondere gelegenheid organiseert het buitenbeentje van de VRT, dat vooral boeit met klassiek, jazz, world en nieuwe muziek, en de luisteraar informeert omtrent het Belgische cultuurlandschap, vijf dagen lang een groots verzoekprogramma: Klara 20. 

Van woensdag 2 tot en met zondag 6 december worden alleen maar verzoekplaten gedraaid, luisteraars komen daarbij zelf en uitgebreid aan het woord. De zender wordt die week dus letterlijk aan de luisteraars cadeau gedaan en door hen gemaakt. Vanaf vandaag kunnen favoriete nummers uit het brede repertoire van Klara doorgegeven worden via Klara.be. Van klassiek tot jazz, van world tot opera en alles daartussen. Van Mozart tot Miles Davis, van Cesaria Evora tot Maria Callas, van Beethoven tot Max Richter. 

Klara wil de luisteraars ook zelf aan het woord laten. Hebben ze een verzoekje? Willen ze iemand in de bloemetjes zetten? Of hebben ze een geweldig verhaal over Klara of hun favoriete muziek? Alles kan en alles mag om er samen met een groots feest van te maken.

20 jaar Klara

Op 2 december 2000 hield de VRT deze reclamevrije, nieuwe telg boven de doopvont. Klara was de nieuwe naam voor het klassieke Radio 3, met een andere, meer avontuurlijke invulling.  Klara staat ondertussen voor vele werelden, zowel op muzikaal als op cultureel vlak. Van klassiek, jazz en world, over filmmuziek en chanson, tot nieuwe muziek die je nergens anders hoort. Klara is daarbij een soort gids in het immense cultuurlandschap van kunst, literatuur, film, architectuur…

° Klara 20: van woensdag 2 tot en met zondag 6 december op Klara, Klara.be en in de Klara-app.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Klara

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx