RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Klankwerk steekt StuBru in nieuw jasje (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Studio Brussel introduceert vandaag zijn volledig nieuwe ‘sonic branding’, wat dus gewoon een moderner woord is voor jingles. Voor het eerst in jaren ging de eigenzinnigste van de VRT-radio’s hiervoor niet over de grens shoppen. Maar vreemd genoeg is er op de website of de sociale media van de zender zelf (nog) niets van terug te vinden.

Aan de knoppen van het nieuwe geluid zat de Gentse studio Klankwerk. “Support your local scene werd voor StuBru tijdens corona belangrijker dan ooit. We zijn heel blij dat we, nadat we jaren met buitenlandse agency’s gewerkt hebben, gekozen hebben voor het Gentse Klankwerk,” zegt Karel Decorte, coördinator marketing en branding StuBru.

Bij het nieuwe geluid horen ook twee nieuwe netstemmen. Klankwerk en Studio Brussel kozen voor acteur Jeroen Perceval en zangeres Charlotte Adigéry. Klankwerk ontwikkelde een kenmerkend audiologo voor de zender dat makkelijk transponeerbaar is voor de 5 digitale muziekstreams.

Samen met een doordachte keuze in stemmen zorgt dit voor een nieuwe sound die onmiskenbaar Studio Brussel is. “In de pitchfase was meteen duidelijk dat we een uitgepuurde sound wilden voorstellen aan StuBru. We zijn ver weggebleven van de typische processed sound die alle andere radiostations gebruiken. Daarom zul je geen glitches of de kenmerkende vocal stutters horen. De nieuwe StuBru sound klinkt no nonsens en rauw,” zegt Thomas Houthave, creative director Klankwerk.

“Bij Studio Brussel is er niets belangrijker dan muziek. Onze nieuwe jingles moeten dus volledig ten dienste staan van die muziek. Bij deze rebranding was het dan ook de bedoeling om in alles korter, maar herkenbaarder te zijn,” aldus Karel Decorte. De nieuwe sonic branding is vanaf vandaag (28 juni) te horen op Studio Brussel, en op de digitale muziekstreams De Tijdloze, Bruut, Hooray en UNTZ.

🔊Proud to present the new Studio Brussel sonic branding created by Klankwerk. As of today on your favorite radio station!🔊

Posted by Klankwerk on Monday, June 28, 2021

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Studio Brussel

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx