RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Klaar voor Klara 20

Een muzikaal feest voor alle luisteraars – van 2 tot 6 december

Op woensdag 2 december wordt Klara twintig en dat verdient een (coronaveilig) feest: een reuzegroot verzoekprogramma dat toepasselijk Klara 20 zal heten.  

Feest voor alle luisteraars

Corona strooide dit jaar al veel roet in het eten, maar Klara wordt maar één keer twintig en dat zal gevierd worden. Van woensdag 2 tot en met zondag 6 december zorgt het radioteam voor een  groots muzikaal feest. De hoofdgasten daarbij zijn de luisteraars, want vijf dagen lang worden alleen maar hun verzoekplaten gespeeld. Klara wordt die week dus letterlijk gemaakt door de luisteraars. 

Zij kiezen vijf dagen lang hun favoriete muziek, uit het brede repertoire. Van klassiek tot jazz, van world tot opera en alles daartussen. Van Mozart tot Miles Davis, van Cesaria Evora tot Maria Callas, van Beethoven tot Max Richter: een mix van de mooiste Klara-muziek. Klara laat daarbij uiteraard ook de luisteraars zelf en enkele BL’ers (Bekende Luisteraars) aan het woord. Meer informatie over het insturen van verzoekjes en verhalen voor Klara 20 volgt half november. 

Om dit verjaardagsfeest alle aandacht en ‘grandeur’ te geven, ruimt de ‘Klara Top 100’ even plaats. Normaal is deze lijst tijdens het laatste weekend van november te beluisteren, maar deze keer wordt dat het voorjaar van 2021. De precieze datum wordt later bekendgemaakt.  

Twintig jaar Klara

Op 2 december 2000 hield de VRT zijn nieuwe telg Klara boven de doopvont. Klara was de nieuwe naam voor de klassieke zender Radio 3, met een andere, meer avontuurlijke invulling.  

Klara staat ondertussen voor vele werelden, zowel op muzikaal als op cultureel vlak. Van klassiek, jazz en world, over filmmuziek en chanson, tot fantastische nieuwe muziek die je nergens anders hoort. Daarmee is het station een gids in het immense cultuurlandschap van kunst, literatuur, film, architectuur en zo veel meer.  

De fans zijn vooral liefhebbers die ook verrast willen worden. Ze waarderen ook de rust die de zender uitstraalt. En ze leren graag bij. Dat blijkt uit het grote succes van vele muziekspecials, documentaires, gesprekken en podcasts.Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Klara
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx