RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Kinderen maakten kennis met Omroep Baarle

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Een open dag voor de jongste luisteraars van Baarle, één van die gemeenten waar een niet-inwoner kop noch staart aan krijgt. Er is immers het Belgische Baarle-Hertog en het Nederlandse Baarle-Nassau. Het Belgische gedeelte bestaat uit 22 exclaves die op hun beurt zeven stukken Nederlands gebied omsluiten. België zelf enclaveert een achtste stukje vlak bij Ginhoven.

Maar en dat is gelukkig niet hopeloos ingewikkeld, er is ook een lokaal radiostation dat zich inzet om de jongste inwoners kennis te laten maken met iets wat altijd grensoverschrijdend is… de radio dus. Omroep Baarle heeft z’n stek in het lokale cultuurcentrum dat zich in het Nederlandse Baarle-Nassau bevindt. En daar mochten gisteren – zaterdag 19 november – de jongste luisteraars deelnemen aan workshops over alle facetten van het radio maken tijdens de open dag voor kinderen. 

“Er deden kinderen mee uit België en Nederland”, zegt secretaris Peter van den Heijkant van Omroep Baarle in de kranten van Mediahuis. “Sommigen zijn al actief bij onze omroep via het programma ‘Afterscool Radio’. De gemeente Baarle-Nassau maakte deze activiteit mee mogelijk via het subsidieproject ‘Jong en Onbegrensd’. Dat is bedoeld voor ontmoetingen tussen Belgische en Nederlandse jeugd. Wat bij ons in Baarle natuurlijk geen enkel probleem is.”

De kinderen werden verdeeld in vier groepen en mochten voor één van de workshops plaatsnemen in de studio. Ook kwamen ze meer te weten over techniek, interviewen en cameragebruik. “We hebben geleerd hoe een uitzending op de radio in elkaar steekt en welke vragen je moet stellen”, zegt Cristina. “Bij de techniek zagen we hoe geluidsgolven werken. Het was heel fijn.” Voor Bram was het niet allemaal onbekend. “Ik heb al meegedaan aan de uitzendingen van ‘Afterschool Radio’. Wie weet word ik later dj bij de radio.”


Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx