RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Kicken op radio en zo – 98

Van Menno naar Coco bij 538

Het gaat sinds het vertrek van Evers niet goed met 538. Een scenario wat iedereen al voorspeld had. Vrij snel daarna vertrok radiochef Dave Minneboo naar QMusic om die zender boven 538 te tillen. Maar de soap die zich daarna ging ontwikkelen had niemand kunnen voorspellen. Menno de Boer vertrekt en wordt vervangen door.. Coco. Wie? Coco Hermans.

Ik schreef een paar maanden terug al over De Vriendjespolitiek bij NPO 3FM en NPO Radio 2. Maar die vriendjespolitiek beperkt zich niet alleen tot het Mediapark. Vandaag maakt 538 bekend dat radiodirector Menno de Boer opgevolgd wordt door.. de vrouw van NPO Radio 2 DJ Frank van ’t Hof, die op zijn beurt weer beste vrienden is met Talpa’s algemene radiobaas Marc Adriani. Adriani’s vrouw (Karlijn) is beste vriendinnen met Coco, ze gaan zelfs samen op vakantie. Ook als koppeltjes komen ze vaak over de vloer bij elkaar. Wat een giller! En wat een lef om dit gewoon er doorheen te drukken, ook al weet je dat alle ogen gericht zijn op het vlaggenschip van Talpa. Gewoon iemand op basis van een vriendendienst en we kennen elkaar door en door daar neer zetten, chapeau!

Wat Radio 538 natuurlijk op dit moment nodig heeft is iemand die verstand heeft van radiozaken. Een duidelijke CV heeft in het strategisch programmeren van een radiozender. Verstand heeft van formats. Rotaties. Radiowetten. De radioschool heeft afgemaakt en ervaring heeft met het coachen van jocks, samen airchecksessies houden, vertrouwen geven en eigenlijk zelf ook moet weten hoe het is om een radioshow te presenteren. Niet iemand die net komt kijken en nog niet eens assistant PD is geweest.

De pion die er nu neergezet wordt door Marc Adriani zal best een aardige vrouw wezen, daar gaat het niet om. Ze heeft wat ervaring als producer bij het successtation 3FM en ‘contentmanager’ bij NPO Radio 2, zo’n baantje waarvan je weet dat het vooral veel bla bla en vergaderen is. Naar verluidt liggen Talpa radiobaas Adriani en NPO radiobaas Jurre Bosman elkaar niet zo, dus het is ook nog eens zo’n lekkere ‘ha ha ik pak jou iemand af’ constructie. Maar is Radio 538 hier nou werkelijk mee geholpen?

Het antwoord is volmondig NEE. Je hoort zelfs al berichten rondgaan als ‘Die Adriani gaat De Bergweg nu helemaal slopen!’‘Als je denkt dat het niet erger kan komen ze weer met zoiets….. ongekend!’‘Misschien moeten ze Sharid Alles van 3FM ook nog vragen voor Radio 10’ en ‘Coco? Is dat de zus van DJ Bobo?’ (flauw). Er wordt in de radiowereld vol ongeloof en onbegrip op gereageerd. Je had op de plek van Menno de Boer natuurlijk iemand neer moeten zetten met échte radiobagage, nog meer dan Menno, niet minder. Iemand waar jocks tegenop kijken, waar ze iets van kúnnen en wíllen leren. Neem een Wessel van Diepen. Of Edwin Evers. Dat soort mensen heb je nodig om 538 weer vlot te trekken. Mensen met een bak aan radioervaring, aanzien en een boegbeeld voor je radiostation.

Maar dat wil Talpa’s radiobaas Marc Adriani natuurlijk niet. Hij wil zélf de mooie sier kunnen maken, als baas van alle vier de zenders. Een paar zetbaasjes eronder die het vuile werk mogen opknappen. Het zullen allemaal best aardige mensen zijn, die Marc en het liefdesnestje inclusief baby van Frank van ’t Hof & Coco Hermans. Gun ze alle geluk van de wereld. Zelfs een baan op de Bergweg. Maar oh oh oh wat is dit toch weer een staaltje ‘de ene hand wast de andere’, van de bovenste plank! Maar.. er is hoop. Als Frank nou zijn vrouw Coco als de wiedeweerga al deze boeken kado doet dan komt het misschien goed.

Want het gaat er natuurlijk niet om dat een man dat beter zou kunnen doen dan een vrouw, het gaat om de kennis en ervaring die je meebrengt. Maar goed, als de man die jouw chef speelt dat al mist, dan ga je natuurlijk niet iemand aannemen onder je die dat wel heeft, dat zou gevaarlijk worden. Succes lieve mensen! Dat jullie het maar lekker gezellig hebben met z’n viertjes. Hadden jullie al prive, nu ook fijn op de zaak! Toastjes erbij, kaarsjes aan. En lekker over radio keuvelen! Ik gun Menno de Boer een plekje naast QMusic baas Dave Minneboo, zodat ze samen Radio 538 nog verder kunnen vermorzelen.

Of en wanneer een ander vooraanstaand lid van de Adriani clan, oud 538 dj Wouter van der Goes zijn biezen pakt bij NPO Radio 2 om zich aan te sluiten bij de Talpa familie is nog niet bekend. En wat hij gaat doen. De ochtend op Veronica en als rechterhand van Coco? Zou nog enigszins een logische zet zijn. Als Wouter in de race was voor de functie radiodirector die nu Mevrouw van ’t Hof heeft gekregen, dan is het helemaal een merkwaardige move. Natuurlijk moet iemand de kans krijgen zich te bewijzen als baas van een radiostation, maar dit is een gevalletje voor de leeuwen werpen: het belangrijkste station van de Talpa Radiogroep uit het slop trekken en de aanval op QMusic inzetten. Ga er maar aan staan, daar heb je degelijke knowhow van het radiovak voor nodig. Dat red je niet met vriendschap en de gunfactor.

Er is nog meer..

Na het publiceren van deze column gaat de beerput nog verder open: insiders beweren dat ex-538 radiodirector Menno de Boer het gehad had met Coen & Sander en hun show. De vrouw van Sander en manager van beiden heet Tessel van der Lugt en is óók dikke maatjes met Coco. Tel jij even één en één bij elkaar op? Ga ik ff een teiltje zoeken. Menno wegpesten, deur open voor vriendjes en vriendinnen, Coen en Sander gered. Misschien de vriendin van Coen Swijnenberg ook een baantje aanbieden?

Patrick Kicken


Spotlight

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Kicken op radio en zo – 96 (audio)

Zelfoverschatting heeft een naam: Ruud de Wild Was ik net van plan om even een Lees verder

Kicken op radio en zo – 95

Gerard Ekdom ook naar Qmusic? Al maanden gonst het gerucht: in september gaat een Grote Lees verder

Kicken op radio en zo – 94

De zomerhit van 2020 komt uit Zuid-Afrika, maar Nederlandse radio draait hem niet Ieder jaar Lees verder

Kicken op radio en zo – 93

Vervangers in vakantietijd, de mindere goden? Lekker he, vakantie! Vooral omdat je dan als freelancer Lees verder

Kicken op radio en zo – 92

De Vriendjespolitiek bij NPO 3FM en NPO Radio 2 Tim Hofman ineens overdag op 3FM, Lees verder

Kicken op radio en zo – 91

Giel Beelen naar NPO Radio 2, promotie of degradatie? Dat is nog eens nieuws. Giel Lees verder

Kicken op radio en zo – 90

Hoe de Nederlandse radio de boot mist met TikTok Dat de Nederlandse radiostations op z’n Lees verder

Kicken op radio en zo – 89

Is DAB+ nu al ten dode opgeschreven? We zitten midden in ‘De Week van de Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x