RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Kicken op radio en zo – 61 (video)

Evers als invaller

Wat een succes, Edwin Evers tijdens de Top 4000 op Talpa’s Radio 10. Internet staat er bol van, tot en met compilatievideo’s van de typetjes die hij doet tijdens de hitlijst. Flink wat free publicity in de kranten. En dan is hij in januari een maandje invaller op 538 in de middag, voor de zieke Swijnenberg. Is dit uiteindelijk op de lange duur slim van de Talpa radiogroep?

Het lijkt toch een beetje ‘koste wat kost de kip met de gouden eieren in het hok houden’, Evers overal z’n gang laten gaan. Zodat hij niet z’n kruit bij de overburen, de nummer 1 van Nederland NPO Radio 2 gaat verschieten. Maar je kunt het ook uitleggen als ‘hij springt bij waar hij kan’. Als je Edwin Evers nou écht op de lange duur van waarde wil laten zijn, dan had je hem en zijn team natuurlijk moeten verhuizen naar Sky Radio in de ochtend. Hup, per 1 januari, direct na de voor hun succesvolste periode van het jaar, Kerst.

Zo creëer je een gezamenlijk front tegen het opkomende Qmusic en het oppermachtige sterrenstation van de NPO. Veel slimmer dan daar proberen Stenders of Staverman weg te plukken voor Veronica of 10. Wilfred Genee kan het makkelijk in z’n eentje af en ik gok dat zijn sidekicks een hereniging met hun oude, vertrouwde ochtendkompaan best zouden willen overwegen.

Toch blijft het fantastisch om te zien hoe één radiodeejay zo’n groot verschil kan maken. Naar het schijnt was Radio 10 de afgelopen week overdag zelfs beter beluisterd dan grote broer 538 hierdoor. Evers een maand lang op de plek van de afwezige Coen Swijnenberg in januari is natuurlijk ook een gouden move, waardoor op z’n minst een groot deel van zijn trouwe schare fans even polshoogte komt nemen op 102 FM.

Alhoewel je ook geluiden hoort en leest dat het gek blijft hoe hij destijds afscheid nam en nu weer vrolijk terugkeert. Laten we hopen dat het de druk niet verder opvoert voor Coen, want dat doet wel wat met je, als de Johan Cruijff van de radio ineens vier weken op je plek zit. Dat voelt toch anders dan Barend van Deelen als vervanger.

Dat invallen als radiodeejay is trouwens zo’n beetje het lekkerste als jock wat je kan meemaken. Je komt (als het goed is) in een gespreid bedje terecht, een geoliede machine die toch wel loopt. Iedereen is blij om een keer met jou te werken, het klinkt nét wat frisser dan anders en je hoeft je niet druk te maken over luistercijfers.

Maar laten we voor het gemak even de vergelijking trekken met De Eredivisie: Evers valt in bij AZ en schopt er een paar in waardoor de club uit Alkmaar de wedstrijd wint. Weekend later speelt hij mee met Ajax en scoort in de laatste minuut in Amsterdam de winnende treffer. Twee weken later speelt ie gelijk met de rest van het tienkoppige Feyenoord elftal. Een plus voor het aanwezige publiek, maar welke club wordt hierdoor landskampioen?

Leuk voor de luisteraars, Evers op de hele FM band. Als een soort vliegende keep en duveltje uit een doosje. Misschien mogen we binnenkort zelfs bij de Toto invullen waar hij in februari te horen is. Of alle zenders van Talpa er op de lange duur profijt van hebben zien we dan wel weer.

Patrick Kicken


TVV Sound

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Kicken op radio en zo (60)

538 DJ Daniël Lippens, gesjeesd en geschorst Wat gebeurt er toch allemaal daar bij dat Lees verder

Kicken op radio en zo (59)

Over honderd jaar radio Nou dat was me het feestje wel he? Honderd jaar radio. Lees verder

Kicken op radio en zo (58)

Extreme stress bij deejays Als iemand een been gebroken heeft, doen we daar niet moeilijk Lees verder

Kicken op radio en zo (57)

De ondergang van 538 Iets wat door velen al werd gevreesd toen het vertrek van Lees verder

Kicken op radio en zo (56)

Iets wat me in twintig jaar landelijke radio is opgevallen is hoe druk radiomakers toch Lees verder

Kicken op radio en zo (55)

Is radio ouderwets? Het grote radioavontuur dat effectief zo’n dertig jaar in beslag nam voor Lees verder

Kicken op radio en zo – 54 (video)

Van radio naar podcast! Zaterdag 28 september, was het podcastfestival in Amsterdam, waar enthousiastelingen over Lees verder

Kicken op radio en zo (53)

Lekker los in de Nieuwe Revue Ik schrijf dit stukkie op de dag dat het Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don
Don
24 december 2019 - 08:53 08:53

De Johan Cruijff van de radio? Dat vind ik veel te veel eer, zo geweldig is hij niet!

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x
Lees vorig bericht:
‘Viva For Life’ haalde 5.658.352 euro op (video)

Het is vandaag 24 december… 1979 (audio)

Blad 366: Leen, gratis muziek en dé Top 2000 (audio & video)

Sluiten