fbpx

Kicken op radio en zo (24) Kavelswitch

Een hippe alternatieve zender

Het woord van het jaar voor 2019 is wat mij betreft al bekend. En dat woord is ‘kavelswitch’. Al jaren horen we het woord rondgonzen in radioland. Radio Veronica zou een hippe alternatieve zender worden met de nieuwste ontdekkingen op gitaargebied en zou daarvoor de frequenties van Radio 10 nodig hebben, want geen gekke oude muziekclausule op de 88.1.

De plannen lagen al op tafel. Het zou een kwestie van tijd zijn voordat de kavelswitch (daar hebben we dat magische woord weer) een feit zou zijn. 

Niet Veronica, wel Skyradio

Het is nu bijna 2019 en iedereen bij de hut van Ome John zit nog gewoon op dezelfde frequenties uit te zenden. Maar er is hoop voor de kavelswitchfans! Wat dacht je van dit scenario: Radio 10 gaat inderdaad de frequenties ruilen. Maar niet met Radio Veronica.


Lees verder onder de advertentie


Met welk station dan wel, radiobroeder? Met Sky Radio. Dát is toch het laatste zetje wat John de Mol’s lievelingskindje nodig heeft om écht de geduchte concurrent van NPO Radio 2 te worden? Die 101FM is een fijner en makkelijker communiceerbaar pakket dan de lappendeken waarop het station met de Grootste Hits Allertijden nu zit te zenden.

Een bordje omhoog houden

Ja maar dat gaat zomaar niet. Nou als zo’n beetje alle goede landelijke commerciële frequenties van Nederland op de 100.7 FM na van jou zijn kan dat natuurlijk binnen een paar weken geregeld zijn. Je gooit die bushokjes vol met Van Someren en Ekdom die in plaats van een stapel platen en een banaan een bordje omhoog houden met de nieuwe frequenties van 10, past de website aan en poept er een persberichtje uit. 

Nog in de decembermaand

En hoe lekker is het dat de jocks nog net in het intro van Dancing Queen kunnen roepen dat ze nu op de Big 101 te horen zijn! Voor de mensen bij ‘s lands eerste écht succesvolle commerciële zender Sky Radio is het even slikken, maar die weten ook van kavel A7 een succes te maken.

Het mooiste zou zijn om die frequentieswitch nu nog in de decembermaand te doen, dan valt het de Radio 10 luisteraars ook niet op dat ze naar een andere zender zitten te luisteren met al die ouwe kerstmeuk. Je laat de Kerstman een promootje inspreken met waar Sky en 10 nu te horen zijn, kat in het kerstbakkie! Misschien even wat kerstmoppen ‘s middags om de overgang wat te versoepelen.

Nog meer opgewonden

Maar de kavelswitchfetishisten gaan nog meer opgewonden raken in 2019. Ook NPO Radio 5 gaat richting FM. Het is de enige manier waarop NPO Radio Chief Jurre Bosman zijn kontje nog kan redden. Jeroen van Inkel zit met Pasen 2019 op de frequenties van 3FM, wat ik je brom! En 3FM gaat er geen luisteraar minder door krijgen want de kids luisteren toch al niet en als ze al naar ‘s lands grootste kostenpost luisteren doen ze dat via hun mobiel.

Laat die frequentieroulette snel beginnen

Conclusie: 2019, kom maar gauw. We willen niet langer wachten, laat die frequentieroulette nou in Godsnaam snel beginnen zodat we onze autoradio’s opnieuw kunnen programmeren en heerlijk verder discussiëren over wat we nog meer kunnen omwisselen!

Misschien kan Kink op de frequenties van Decibel, Efteling Radio op die van FunX en Candlelight Radio op die van Sublime? Ik steek de kaarsjes vast aan!

Patrick Kicken – (november 2018 – radio.nl)

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Kicken op radio en zo – 23 (video) Viraal gaan Kijkcijfers door het dak Wat een succes voor Arjen Lubach en zijn programma 'Zondag Met Lubach'. Door een filmpje over Trump uit de eerste uitzending van het seizoen 2017 gingen...
Kicken op radio en zo (22) Edwin Evers: Stoppen op je hoogtepunt Zelf nog aan de telefoon Ik kan het me nog herinneren als de dag van gisteren; ik was een jaar of achttien, woonde nog thuis en wilde op mijn veel te kleine kamer een kabelaansl...
Kicken op radio en zo – 21 (video) Heading for a fall Onderweg luisteren Het was de herfst van 1992. Ik had net een paar maanden mijn rijbewijs en ik croste veel te zelfverzekerd door het dorp waar ik geboren was. Commerciële radio...
Kicken op radio en zo (20) Het EGO in de Radio Studio Een mening hebben Waarom moeten wij Nederlanders toch altijd overal iets van vinden? Ik krijg in mijn werk als radio deejay wel eens het verwijt dat ik me vaak niet zo druk maak...
Kicken op radio en zo (19) Te lelijk voor de radio De mooiboy Ja hoor, het is zover. De radio zoals wij die kennen uit de 80’s, 90’s & 00’s is dood. Reden? De mooiboy. Met z’n kekke kapsel. De juiste sneakers, gewaxte borstk...
Kicken op radio en zo (18) De Zoete Inval Concentratie Na een radiostilte van die jaar (de tijd vliegt als je op de bank zit) nu een paar radioshows achter de rug op vrijdagavond bij Wild FM en dat bracht me tot het sch...
Deel of print dit artikel
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Column
Kolder en Klodder – 51 (video)
De Playa Papers – 21 (RadioVisie 1)
Het vinylmoment van Manneke Pop – 45 (video)
Nostalgische column Hans Knot – 48 (audio)
Dick is (nog steeds ) radio actief – 10 (audio)
Plaatje maar weer – 37 (video’s)
Sluiten