RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Kicken op radio en zo – 136

Eddy Keur mag blijven

Zit je er ook zo van te genieten, wat Eddy Keur doordeweeks brengt bij het best beluisterde station van Nederland? NPO Radio 2 mag in zijn handjes wrijven met zo’n (tijdelijke) vervanger voor de zieke Ruud de Wild. Maar wat gebeurt er als Ruud weer terugkeert? Is er dán nog plek voor de Keurbaas op 2?

Ik ben gelukkig niet de enige die het opvalt wat Keur daar zit te doen tussen 16:00 en 18:00 uur. Naar verluidt staan er diverse omroepen in de rij om hem te strikken voor een vast programma. Publiek én commercieel. En stiekem moet ik er wel een beetje om gniffelen, dat nu ineens iedereen lyrisch is over Eddy. Terwijl hij al jaren deze kunsten vertoont bij NH Radio. Op een handjevol vakbroeders na (Kijkindevegte, Stenders) hoorde je bij de naam Keur regelmatig ‘dat is ouderwets’ of ‘die vertelt altijd dezelfde grappen’. En als hij dan ineens zijn kunsten mag vertonen op zo’n belangrijk tijdstip dan is het ineens fantastisch wat hij doet. Gelukkig signaleerden we hier vorig jaar maart al.

Ere wie ere toekomt, zendermanager NPO Radio 2 Peter de Vries geloofde zo in Keur dat hij hem het vertrouwen gaf om Ruud te vervangen. En over de zieken niets dan goeds, maar valt je ook niet op hoe positief en toegankelijk het ineens klinkt daar bij 2 ’s middags? Natuurlijk heb je als vervanger vaak een hoop luisteraars op je hand, omdat ze het ook wel lekker vinden om iemand anders te horen. Maar bij Eddy valt het op hoeveel connectie hij maakt met de luisteraar. Het werd meteen al in de eerste week ‘ons’ radioprogramma, door de sympathieke ‘Tuut tuut tuut, een kaartje voor Ruud’ actie.

Zelf zou ik Keur het liefst terughoren in het weekend van 2. En als vaste vervanger voor de drive times. Je hebt er een mooie goaltjesdief mee achter de hand. Eddy bewijst maar weer eens dat radiomaken een vak is, waar je jezelf door jarenlange ervaring in kunt bekwamen. Timing, de sfeer die hij brengt, hoe hij BN’ers en verslaggevers niet in de reet kruipt maar gewoon een menselijke en tikkie brutale vraag durft te stellen. Ruud gaat er nog een hele kluif aan hebben dit niveau weer aan te tikken als hij terug is. Misschien kan de Keurbaas de nieuwe zendtijd van Powned gaan invullen, als die tenminste een beetje fijne uren krijgen in plaats van midden in de nacht.

Bij het nieuwe Radio Veronica van Stenders zou hij natuurlijk ook perfect passen. Lekker brutale radio, niet vanuit de hoge ivoren toren maar dicht op de luisteraar. Het leuke vind ik ook dat je niemand hoort over Eddy’s leeftijd. En dat telt ook niet. Ervaring is wat telt. Geef mij liever een jock die al vijftig jaar meedraait dan iemand die net komt kijken, veel te vroeg voor de leeuwen geworpen wordt, de ene na de andere beginnersfout maakt, nog niet weet wie hij of zij zelf is en dus maar iemand anders zit na te doen in de hoop dat het niemand opvalt.

Tuurlijk zou 10 ook een perfecte plek zijn voor Ed. 16:00-19:00 uur in het weekend, zodat je de lachers ook meetrekt het weekend in. Wat Martijn Kolkman tot dusver heeft laten horen bij 10 is wel professioneel, maar mist toch een beetje die gezelligheid waar 10 nou juist zo hun claim op probeert te leggen. Met ‘De lach van 10′ en de nieuwe postercampagne waarbij Ekdom en Van Someren een LP boven hun hoofd houden op de plek van de 0. Ja hoor, ik zie die guitige kop van Keur wel op zo’n poster: sterker nog, ik zie hem ook wel op zaterdag- en zondagmiddag net als Carlo en Irene op SBS6. Of op Veronica, ’s avonds, na die eerlijke talkshow van Derksen, Gijp en Genee. Dit is waar je je mee onderscheidt als zender!

Patrick Kicken


TVV Sound

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Kicken op radio en zo – 135

Wát een gave actie van Qmusic! Het wordt al sinds jaar en dag geroepen in Lees verder

Kicken op radio en zo – 134

Wie wordt de opvolgster van Hannelore Zwitserlood in de ochtend bij 538? De geruchtenmachine draait Lees verder

Kicken op radio en zo – 133 (audio)

Hoe blijf je creatief in een radiolandschap dat steeds minder risico’s durf te nemen? In Lees verder

Kicken op radio en zo – 132

De nieuwe programmering van NPO Radio 2, wat is er mis mee? Nou, wat een Lees verder

Wat ik zo goed vind aan Giel Beelen (audio)

Het was weer eens zover deze week: het grote Giel Beelen (foto bovenaan) bashen was Lees verder

‘Angst regeert bij Radio 538’ (audio)

Dat was nog eens een klappertje hé, waarmee we het jaar uitgingen. Die arme Frank Lees verder

Wat was die Top 2000 toch weer een aanfluiting!

Het is het paradepaardje van de NPO. En alle NPO Radio 2 jocks willen er Lees verder

538: Velen passen ervoor om ook maar één dag te werken voor zo’n onveilig bedrijf

De enige logische stap die Radio 538 nog kan proberen om het tij te keren Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x