RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Kicken op radio en zo – 134

Wie wordt de opvolgster van Hannelore Zwitserlood in de ochtend bij 538?

De geruchtenmachine draait weer op volle toeren. Sinds het gecancelde Oranjefeest van hitmachine Radio 538 loopt iedereen wel tegenelkaar op te huilen over hoe dat toch heeft kunnen gebeuren, feit blijft dat je dit debacle al op je klompen voelde aankomen. Genoeg daarover. In de tussentijd speelt er meer in radioland en ook bij 538. Lid van het ochtendteam Hannelore Zwitserlood lijkt het bokkie te zijn en mag binnenkort weer uitslapen. Niks heerlijkers dan dat, zeker als je ook nog een paar jonge kinderen aan je rok hebt hangen. Maar wie gaat er dán op die plek zitten?

Loop jij niet héél erg op de zaken vooruit Kickmans? We weten nog niet eens 100% zeker dat Zwitserloodje het loodje legt bij 538 in de ochtend en jij gaat al zitten te speculeren over een opvolgster?! Ja. We hebben geen tijd meer om bij de pakken neer te gaan zitten, actie in de hut, zeker om 538 er weer bovenop te helpen. Dus denk ik graag mee.

Ik lijk dan wel die asshole die alleen maar op scoops zit te jagen en stations of jocks de grond in boort, maar dan lees je me toch verkeerd. Hardop filosoferen om de boel beter te krijgen! De muziek bij 538 is, sinds de komst van ex-zendercoördinator bij NPO Radio 2 Jan-Willem van Engelen daar in ieder geval al flink opgeknapt. Er is weer een touw aan het format van 538 vast te knopen en dat is lang geleden kan ik je melden. Je weet zowaar wat je krijgt!

Even terug naar Hannelore. Nooit leuk als je uit een team geknikkerd wordt. Toch schijnt dit al een hele tijd te spelen maar nam steeds iemand het voor haar op. Om te beginnen de host van de show zelf, Frank Dane, die het goed met haar kan vinden. Die zou dan ook de laatste zeggenschap moeten hebben over wie hij als sidekick wil en wie niet. Maar goed, we weten allemaal hoe de hazen lopen daar bij Talpa Radio. Enige wat we Hannelore een beetje kunnen verwijten is dat ze haar stem wel héél vaak verkoopt. Ik kwam onderstaande tweets tegen, opvallend van zomaar een paar radioluisteraars:

Ik heb dit al eens eerder in een column geschreven een paar jaar geleden, toen nog voor radio.nl, dat je heel erg moet oppassen dat je je stem niet in de uitverkoop gooit. Dan maar wat klusjes minder. Het was al uiterst discutabel dat Hannelore Tell Sell producten ging promoten terwijl ze nog nieuwslezeres was in de middag. Je wil niet goedkoop overkomen. Kan me nog uit mijn Tros op 3FM tijd herinneren dat je zelfs toestemming moest vragen als je een spot insprak, dat het niet conflicteerde met wat je voor De Grootste Familie van Nederland zat te doen. Maar dat waren inderdaad andere tijden met andere bedragen. De andere stemmen uit 538’s ochtendshow zijn in ieder geval niet zo vaak te horen wat ze exclusiever houdt. Overigens vind ik het al gek als ik Ruud de Wild een automerk hoor promoten, dus misschien ben ik er té conservatief in.

Terug naar de plek die dus waarschijnlijk vrij gaat komen. Komt daar een andere vrouw te zitten en zoja, wie hebben we nog in de aanbieding? Moet eerst denken aan ‘die blonde’ van de middagshow op Veronica. Kom, hoe heet ze, dat fotomodel wat ook op SBS6 te zien is. Celine Huijsmans, ja die. Die heeft vriendelijk bedankt toen Wilfred Genee naar de ochtend verhuisde, dus die zal wel niet (weg) willen om wallen te krijgen op dat onmenselijke tijdstip. Dan hebben we nog dat meiske uit de middag bij Coen en Sander, die ook op de poloraid poster met hun in de bushokjes hangt. Ene Jo. Zou kunnen. Misschien als Swijnenberg & Lantinga een of twee verdiepingen hoger gaan zitten zenden.

Maar over bushokjes gesproken, wie er écht graag op een poster in een bushokje hangt en nu dus wel even zal balen dat alleen Gerard Ekdom die grote wekker mag vasthouden is.. Evelien de Bruijn. Van Hart van Nederland. Ster in wording. Die ook nog eens niet bij iedere talk te horen is in de ochtendshow op 10. Foei Gerard, zet me toch open! En… goed bevriend is met radiobazen Marc Adriani én Coco Hermans van 538. Nou die optelsom is dus snel gemaakt en ik zet mijn bitcoins op De Bruijn.

Die heeft nog wel de ambitie om door te stoten naar voor velen toch nog steeds het magische radiomerk Radio 538. Waar trouwens de laatste tijd Lindo Duvall weer te horen is. En ik moet je zeggen: dat smaakt naar meer. Zie je, ik ben niet alleen maar negatief. Ik denk gewoon mee! Laatste tip voor Hannelore: verdubbel je tarieven. Zo kun je die kruimelklusjes aan anderen gunnen en hou je je stem exclusief. Zoveel goede vrouwelijke voice-overs zijn er niet. En maak je niet te druk als je moet vertrekken uit de 538 ochtendshow. Misschien blijk jij over een jaar wel de eerste te zijn geweest die het schip verliet..

Patrick Kicken


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Kicken op radio en zo – 133 (audio)

Hoe blijf je creatief in een radiolandschap dat steeds minder risico’s durf te nemen? In Lees verder

Kicken op radio en zo – 132

De nieuwe programmering van NPO Radio 2, wat is er mis mee? Nou, wat een Lees verder

Kicken op radio en zo… 131

Kan iemand Jeroen van Inkel zijn lijden verzachten? Dit weekend ‘s ochtends naar NPO Radio Lees verder

Kicken op radio en zo – 130

Geef die Rob Kemps dan ook maar meteen een radioprogramma Je moet het die John Lees verder

De afgang van Sharid Alles bij 3FM

Wat al een half jaartje in de lucht hing en waar al jaren over werd Lees verder

3FM: nog steeds vlees noch vis

We naderen het einde van het jaar 2021 dus wordt er naarstig vergaderd in Hilversum. Lees verder

Radio 538: lood om oud ijzer

Het gonsde al een maand: 538 komt met een nieuwe programmering! Welke wapenfeiten gaan ze Lees verder

Hé Timur, maak van Sharid Alles je nieuwe sidekick! (audio & video)

Iedereen in radioland had het erover. Van alle kanten kreeg ik een linkje doorgeappt met Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x