RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Kicken op radio en zo – 132

De nieuwe programmering van NPO Radio 2, wat is er mis mee?

Nou, wat een aangename verrassing is dat zeg! In plaats van tot het laatste moment wachten en daarmee veroorzaken dat de hele geruchtentrein weer op gang komt, doen ze bij NPO Radio 2 gewoon zoals het hoort: direct een persbericht versturen als de nieuwe programmering rond is. Sinds het vertrek van oudgediende Rob Stenders naar Radio Veronica was dat hard nodig. Wat vinden we er van?

Echt, bij Talpa radio kunnen ze er een voorbeeld aan nemen. Snel schuiven, niet wachten tot 24 uur voordat de nieuwe show in gaat maar gewoon eind maart aankondigen wat er in mei staat te gebeuren. Daarmee snoer je vriend én vijand de mond. Dit stemt me positief. Maar niet alleen dat. Het idee om Gijs Staverman naar de oude plek van Rob Stenders te verhuizen vind ik óók briljant. Hij kan daar lekker gaan doen waar hij goed in is: jocken. In plaats van allerlei krampachtige gesprekjes met mensen waar hij toch niet echt in geinteresseerd is.

Annemieke Schollaardt, die zelf niet zo goed kan jocken, mag mooi een infotainment achtig programma gaan maken tussen 12:00 en 14:00 uur. Ik zou eigenlijk wel adviseren om haar alleen achter de microfoon te zetten en iemand die wel kan schuiven achter de mengtafel te zetten. Lullen kan ze wel, technisch is ze niet heel erg sterk. Kan ze zich mooi concentreren op haar teksten en iemand anders de overgangen en techniek laten doen. Uiteindelijk is het belangrijkste toch wat er uit de speaker komt bij de luisteraar, niet of iemand nou wel of niet zelf achter dat grote mengpaneel staat. Daar moet je uiteindelijk ook talent voor hebben en dat heeft nou eenmaal niet iedereen. Kleed haar leuk aan en zendt het ook uit op NPO 2 TV, die gezellige lunchshow!

Dan hebben we nog Paul Rabbering. Die mag de achtergelaten uren van Schollaardt voor zijn rekening nemen. Best een aardige jock, ook de combi met de ex-sidekick van Ruud de Wild, Cielke. Zolang zij haar plaats maar weet (sidekick, geen co-host!) zou dit nog wel eens voor lekker beluisterbare radio kunnen gaan zorgen. Enige waar ik me bij Rabbering regelmatig aan stoor is zijn spraakgebrek. Hij heeft een hele lelijke S. Hij slist een soort van. Nu is Ruud de Wild daar ook groot mee geworden en geeft het jocks soms wel wat eigens, maar hij is ook de voiceover van een van de NPO TV kanalen, ik geloof NPO3. Dat moet Rabbering dus niet meer doen, gewoon lekker op je ssssshowtje concentreren, Paulussss! 😉

Tot slot mag de man/vriend van de bazin van Radio 538, Frank van het Hof, de oude uren van Rabbering ‘s avonds laat gaan vullen. Dat is een mooi tijdstip waarop hij zichzelf verder kan gaan ontwikkelen. Want wat ik nu hoor tussen 14:00 en 16:00 uur is niet dagprogrammering waardig, Frank heeft nog het nodige bij te leren. En dat kan hij nu dus mooi gaan doen in de daluren.

Heb je dan nog andere adviezen aan de leiding van NPO Radio 2, behalve Jeroen van Inkel vrij geven ivm zijn zieke stem, zoals je in je vorige column suggereerde en welk advies ze prima hebben opgevolgd, hetzij te laat (midden in zijn radioprogramma) ? Ja die heb ik wel. Haal zo snel mogelijk Giel Beelen van dat onchristelijke tijdstip af. En laat Inkel die uren voicetracken, als re-integratie. Je gaat Beelen nog hard nodig hebben in de toekomst. Laat hem zich concentreren op zijn vrijdagavondshow die hij perfect (zo niet beter dan Stenders) doet, echt een veel modernere vorm van radio. Geef hem de Inkel uren in het weekend tot minimaal september. En geef Eddy Keur na zijn vervangingsronde meteen een eigen show, hij doet ze nu op de plek van Ruud allemaal voor wat het ambacht radiomaken nou écht inhoudt.

Wat me wel nog even van het hart moet betreffende die nieuwe programmering van NPO Radio 2 is het volgende: stop toch met die stoffige, uber ouderwetse, kinderachtige programmanamen.. Annemieke’s A-Lunch. Gijs 2.4. VrijZaZoShow (…..) met als slogan ‘op vrijdag, zaterdag en zondag hét programma voor vieren om het weekend te vieren’. God wat een vondst. En als klap op de vuurpijl: The Big Frank Show. Volgens het persbericht ‘een afwisselend variété-programma met veel muziek’. Gat-ver-damme.

Nee dat is geen humor. Dat slaat als k*t op Dirk bij iemand die denkt een personality te zijn, maar het (nog) niet is. En het lijkt wel de lokale omroep van Lutjebroek, met al die niet originele programmatitels. Sowieso creeër je met aparte namen voor shows alleen maar meer het lappenmand-effect. En het kóst me een geld. Al die shows moeten allemaal weer eigen logo’s. Eigen jngles. Eigen muziekjes. Eigen stickers. Eigen t-shirts. Eigen briefpapier. Eigen websites. Een eigen app. Het is 2021. Wordt het niet eens tijd om met je tijd mee te gaan? Het is NPO Radio 2. Zet gewoon de naam van de jock op het schema. Klaar!

Patrick Kicken


TVV Sound

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Kicken op radio en zo… 131

Kan iemand Jeroen van Inkel zijn lijden verzachten? Dit weekend ‘s ochtends naar NPO Radio Lees verder

Kicken op radio en zo – 130

Geef die Rob Kemps dan ook maar meteen een radioprogramma Je moet het die John Lees verder

Kicken op radio en zo – 129

Radio is al lang geen 538 meer Ik moet er stiekem toch een beetje om Lees verder

Kicken op radio en zo – 128

Stenders naar Veronica, owjee Zeventien appjes. Twaalf twitterberichten. Veertien berichten op Facebook. JE HAD TOCH Lees verder

De afgang van Sharid Alles bij 3FM

Wat al een half jaartje in de lucht hing en waar al jaren over werd Lees verder

3FM: nog steeds vlees noch vis

We naderen het einde van het jaar 2021 dus wordt er naarstig vergaderd in Hilversum. Lees verder

Radio 538: lood om oud ijzer

Het gonsde al een maand: 538 komt met een nieuwe programmering! Welke wapenfeiten gaan ze Lees verder

Hé Timur, maak van Sharid Alles je nieuwe sidekick! (audio & video)

Iedereen in radioland had het erover. Van alle kanten kreeg ik een linkje doorgeappt met Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x