RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Kicken op radio en zo – 125

Wie o wie gaat er toch naar het weekend van Radio 10?

In deze barre winterse tijden kan iedereen wel wat zonnig nieuws gebruiken. Laat ik dan maar de brenger zijn van deze mooie geluiden: het gerucht gaat dat het weekend van Radio 10 versterkt gaat worden. Door een bekende radiodeejay die onder het management valt van discjockeymanager Florent Luyckx. Laten we even samen de mogelijkheden doornemen.

Het zou Barry Paf kunnen zijn, uit de stal van Luyckx. Die is bij 100%NL uit de ochtend gehaald en in de middag gezet. Misschien loopt zijn contract af bij RadioCorp, waar het geld nou niet bepaald tegen de plinten klotst in deze barre coronatijd. Maar Paf bij 10? Daar vind ik hem toch nog te flitsend voor klinken.

Een andere man die zijn zaakjes door Florent laat regelen is Gijs Staverman. En zoals we allemaal weten zat die al eerder op de schopstoel bij NPO Radio 2. Onze vriend J. Bosman wil koste wat kost een vrouw in de dagprogrammering, waarvoor Gijs al bijna geslachtofferd werd destijds. Gijs bij Radio 10 zou natuurlijk een enorme versterking zijn, zeker als hij daar een hitparade achtig programma gaat presenteren in het weekend, zoals Erik de Zwart dat ook deed met het Top 40 Hitdossier.

Dan hebben we nog 3FM’s transgenderneutrale Frank van der Lende, die schijnbaar ook een duit in het zakje doet bij Luyckx in ruil voor keiharde contractonderhandelingen. Maar dat is iemand die je natuurlijk eerder bij een KINK verwacht dan bij 10, dus die valt af.

Die andere Frank, van ’t Hof, loopt al jaren de deur plat bij Talpa, al was het maar om zijn beste vriend of huidige vrouw (die daar leiding geven) een doosje bonbons te brengen. Maar die zit prima in het weekend van 2, dus dat zou dan alleen maar een vriendendienst zijn als hij zijn stoeltje zou verhuizen.

En dan hebben we nog de grootste naam in de sterrenstal van DJ Flo, Rob Stenders. Wiens contract bij BNNVARA tot september loopt. Maar met Robbedoes is iets anders aan de hand. Als we de zoveelste nieuwe programmering van Radio Veronica erbij pakken dan zien we dat voor hem alvast het plekje 13:00-16:00 uur is gereserveerd. Tim Klijn is van dat tijdstip gehaald om de middagdrive vanaf 16:00 uur te doen. Dennis Ruyer is weer terug naar zijn oude vertrouwde plek in de na-ochtend en de man die dat tijdstip tijdelijke vulde, Lindo Duvall, doet tot de komst van Stenders 13:00-16:00 uur. 

Dat is wat ik er van maak en de geluiden uit het publieke RadioHuis lijken het keer op keer te bevestigen: Stenders stapt over naar Talpa Radio, om bij Veronica allesbehalve Marco Borsato te draaien. Wat natuurlijk óók nog zou kunnen is dat met de komst van Stenders onze soul&funk fanaat Dennis Ruyer verhuist naar het weekend van Radio 10 en Lindo weer naar de ochtenduren van Veronica. Gezellig he, zo’n gezamenlijke puzzel oplossen terwijl het buiten -10 is!

Wie o wie ben ik vergeten uit de portefeuille van manager Florent Luyckx? Zelf hoop ik nog altijd dat het Eddy Keur wordt die het weekend van 10 komt opleuken. Zou perfect de lijn van Van Someren kunnen doortrekken in het weekend, hem vervangen bij vakantie of een snotneus, net als de Keurbaas de ochtendshow van Ekdom perfect voor zijn rekening kan nemen. Maar die beste man doet zijn eigen zaakjes zover ik weet. Of zou hij voor deze ingang even de connecties van Flo gebruikt hebben?

Patrick Kicken


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Kicken op radio en zo – 124

Slaat NPO radiobaas Jurre Bosman de plank faliekant mis? Eindelijk was het zover. Eindelijk ging Lees verder

Kicken op radio en zo – 123

Laten we toch stoppen met die RadioRing Ik had me voorgenomen om niks te schrijven Lees verder

Kicken op radio en zo – 122

Rellende jongeren, mede de schuld van een falend 3FM Ja ik geef toe dat dit Lees verder

Kicken op radio en zo – 121

Gerard Ekdom blijft bij Radio 10 Het was de vraag die iedereen bezig hield aan Lees verder

Kicken op radio en zo – 143

Waarom werken bij de radio zo ziekmakend is Radiomakers met een burn-out. De lijst wordt Lees verder

Kicken op radio en zo – 142

‘Het langstzittende radioduo van Nederland’ heeft voor twee jaar bijgetekend bij Talpa. Prima toch, zou Lees verder

Kicken op radio en zo – 141

Wat omroepen zouden moeten leren van het Peter R. de Vries drama Wat een onmacht Lees verder

Kicken op radio en zo – 140

Het was de ‘talk of the town’ vroeger. Wat is Alarmschijf geworden? Nu de Top Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x
Lees vorig bericht:
NPO Radio 5: 75 jaar Arbeidsvitaminen

Het is vandaag 10 februari… 2006 (audio)

Het Radiodagboek van 10 februari

Sluiten