RadioVisie

  • .
    .

Kicken op radio en zo – 109

Waarom Rob Stenders naar Radio Veronica gaat

Op tijd iets melden bij Radio Veronica daar zijn ze, sinds ze eigendom zijn van John de Mol’s Talpa, niet meer zo van. Er komt een dag dat we tot 16:00 uur moeten wachten op een doordeweekse dag wie er dan nu weer te horen gaat zijn de komende tijd. Toch kun je vaak al 1 en 1 optellen of gonst er zo’n zoemend gerucht door Hilversum dat het al duidelijk is. Nu ook weer: Rob Stenders gaat, na jarenlang flirten met De Bergweg in Hilversum, naar Radio Veronica om de (vroege) middagshow te doen. Tim Klijn schuift een plekje op. En nog veel meer.

Het begint me toch een gezellige vriendenclub te worden daar bij Talpa Radio. Bij het vertrek van Dave Minneboo naar Qmusic om daar zijn kindje Radio 538 van de troon te stoten, wat volgens de laatste luistercijfers aardig aan het lukken is, deden onze overjarige pubers Coen & Sander samen met Ome Ekdom erg hun best om hun oud-BNNVARA collega Marc Adriani binnen te hengelen. En met succes, hij werd het en niet NPO opperindiaan Jurre Bosman die zelf verstek liet gaan. Logisch dus dat deze trend van vriendjespolitiek werd voortgezet. Menno de Boer, die wel eens een kritische noot losliet op Coen & Sander, moest weg en wordt binnenkort vervangen door Coco Hermans, uit dezelfde vriendenkring.

Florent Luyckx werd ooit interimbaas bij Radio Veronica omdat hij wel even Rob Stenders zou binnenhengelen. Ondanks volop getouwtrek en hier en daar een onhandige verspreking van Stenders on-air met de mededeling dat ‘John ons wil hebben’ ging het allemaal alsnog niet door, terwijl er al volop besprekingen waren geweest over de nieuwe koers die Radio Veronica moest gaan varen, in de tuin bij Rob thuis in Almere, met diverse hot shots uit de radiowereld. Veenstra, Beelen, Hoebee: allemaal uit de inner circle van Robbie. Allemaal goed in ja knikken en zeggen: Rob, wat heb jij er toch verstand van.

De beste man heeft natuurlijk ook verstand van radio. Maar de toekomst zal het uitwijzen of hij het lekke schip genaamd Veronica weer vlot zal kunnen gaan trekken. Waarom ik denk dat hij het middagslot op Radio Veronica gaat doen? Omdat ook hij behoort tot de vriendenkring van Marc Adriani, radiobaas bij Talpa Radio. En hij alles uit de kast trekt om Rob binnen te halen. Het begon met een eigen podcastkanaal op Juke, samen met omgevallen boekenkast Leo Blokhuis. Nu zal Rob waarschijnlijk carte blanche krijgen bij Veronica om ook muzikaal en programmatisch het station van A tot Z te vullen. Muzikale vrijheid tussen 14:00 en 16:00 uur bij marktleider NPO Radio 2 is niet genoeg voor Stenders. Hij maakt er geen geheim van het vaak niet eens te zijn met de muzikale koers, de Topsong die gekozen wordt etc.

Het is voor de hele Talpa radiogroep goed als Stenders komt. Je deelt een klap uit aan marktleider NPO Radio 2, waar Radio 538 én Radio 10 van profiteren. Bovendien is met Stenders aan boord het voor andere jocks interessanter om over te stappen. Zelfs Evers kijkt tegen Stenders op, waardoor hij zich wellicht ook weer makkelijker laat overhalen voor een invalbeurt op Veronica ‘s ochtends of een vaste show bij 10. Wat ook mee helpt: soon to be ochtendjock Wilfred Genee en Rob Stenders zijn goede bekenden van elkaar. Idem voor Rob en Veronica deejays Ruyer, Verschuuren en Muijs: allemaal vriendjes. Da’s wel anders tussen De Wild en Stenders. En Rob is nou eenmaal gevoelig voor dat vriendenclubgevoel.

Robbie wordt dus niet alleen (13:00-16:00 uur) jock bij Radio Veronica, hij wordt de baas. Niels van Baarlen is/was ook interim, net als Florent Luyckx. Dennis Hoebee wordt zijn sidekick of gaat op z’n minst terugkeren bij het station. Hiervoor hoef ik de Hilversumse tam tam niet eens echt te beluisteren, dit is gewoon een logisch scenario waar al jaren over gesproken wordt. Gieltje Beelen kan dus al vrij snel promotie gaan maken bij NPO Radio 2. Of Rick van Velthuysen mag 14:00-16:00 uur gaan doen. Maar politiek correct gezien zal het wel ‘dat meisje’ gaan worden. Het is ze allemaal van harte gegund. Ik vind het knap dat je na al die jaren nog de fut en energie kan vinden om je in zo’n avontuur te storten en niet op safe speelt om tot je pensioen voor de publieke omroep te blijven werken. Laten we hopen dat Veronica de tijd krijgt weer uit te groeien tot het waanzinnige radiomerk dat het ooit was. Want 3,6% marktaandeel, daar kan de kachel niet van branden. Zet hem op Rob!

Patrick Kicken


Amptec

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Kicken op radio en zo – 108

Geld voor airplay, waarom niet? Ook al blijven we het allemaal massaal ontkennen, we zitten Lees verder

Kicken op radio en zo – 107

De naäpers in radioland Maandag is het zo ver, dan start Talpa’s Radio 10 weer Lees verder

Kicken op radio en zo – 106

Dat gebedel om stemmen De zomer is voorbij en dat betekent dat discjockeys, podcasters en Lees verder

Kicken op radio en zo – 105

Het mislukte huwelijk van Veronica en Giel Vrijdag jongstleden was het zo ver. Iets wat Lees verder

Kicken op radio en zo – 104

De ochtend van Veronica, het mag niks kosten Nou, gisteren donderdag om 06:15 uur kwam Lees verder

Kicken op radio en zo – 103

Corona bij 3FM en ander non-nieuws Het leek me leuk om eens een beetje van Lees verder

Kicken op radio en zo – 102

Veronica Inside, de nieuwe ochtendshow De grote vraag die radioland nu bezig houdt is: wie Lees verder

Kicken op radio en zo – 101

Martijn La Grouw, te oud voor de ochtend van Slam! De zomervakantie is voorbij dus Lees verder

Meer over Veronica

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x