RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Kicken op radio en zo – 104

De ochtend van Veronica, het mag niks kosten

Nou, gisteren donderdag om 06:15 uur kwam dan het hoge woord eruit. Wie gaat ons aller radiorebelletje Giel Beelen nou opvolgen vanaf maandag in de Grote Ochtendshow bij Radio Veronica? Wilfred Genee? Edwin Evers? Ruud de Wild? Niels en Froukje? Nee. Iemand die er al zit, ’s avonds laat. En altijd al de vervanger was van Giel. Mag het nu ‘voorlopig’ ook weer gaan doen. Lekker dan.

Een ding is wel duidelijk nu: Talpa Radio staat definitief in de etalage. Als je het vertrek van Giel en zijn sidekick/nieuwslezer Jeroen Latijnhouwers vooral ziet als een besparing die het zendertje weer wat florissanter doet verschijnen in de boeken dan kan je geen andere conclusie trekken. Ook het feit dat de vaste stem in de ochtend bij Sky, ochtendnieuwslezeres Florentien Goedhart, daar weggeplukt wordt en hoogstwaarschijnlijk gewoon vervangen wordt door het ratjetoe aan stemmen bij de nieuwsdienst van het ANP wijst in de richting van besparen en optimaliseren van de winst- en verliesadministratie.

Niks ten nadele van Martijn Muijs trouwens. Da’s best een aardige jock met hier en daar een leuke, creatieve uitspatting. Alleen ga je daar natuurlijk op de lange duur geen luisteraar extra mee trekken. Maar dat hoeft ook niet. Hij mag mooi op de winkel passen totdat een aantal Afrikanen of Chinezen alsnog over de brug komen met een flinke zak met duiten voor wat inmiddels, naast de tv-tak, het volgende zorgenkindje is van John de Mol. De nog nét grootste zender van de Talpa Radiogroep Radio 538 is bezig met een duikvlucht naar beneden, de benedenwaartse trend zet zich lekker voort en dan moet ex-stagaire en vriendin van de Adriani clan Coco Hermans nog komen als nieuwe chef.

Wat waren de tijden toch anders toen ik exact vijftien jaar geleden, als 31-jarige, na tien jaar 3FM het stokje mocht overnemen in de ochtend bij Radio Veronica van Jeroen van Inkel, die op zijn beurt naar Qmusic vertrok. Veel budget, een goed salaris en zelfs een eigen tv-commercial. We hadden er zin in met z’n allen, er werd niet bezuinigd op een nieuwslezer, sidekick of producer. Een goeie marketingafdeling met veel connecties en belangrijk: er werd vertrouwen in me uitgesproken. Iets wat je Martijn Muijs natuurlijk niet geeft als je hem er maar weer voorlopig als ochtendjock neerzet.

Er kwam me van de week nog een mooi gerucht ter oren, van twee kanten: de onrust bij de Talpa radiogroep is blijkbaar zó groot dat (538/10) jocks een aanzienlijk geldbedrag krijgen als ze maar vooral blijven en niet naar NPO Radio 2 of Qmusic overstappen. Een soort ‘blijf toch alsjeblieft’ bonus. Hoe vind je die dan.

Langs de ene kant niet willen investeren in een degelijke, kansrijke ochtendshow die Radio Veronica uit het slop trekt en dus op lange termijn winst oplevert maar paniekvoetbal spelen en je sterspelers met flappen om de oren slaan om de schade nog enigszins te beperken. Het lijkt wel een Eredivisieclub die op het randje van degraderen staat. Gauw verkopen dus die toko en niet meer aan denken.

Patrick Kicken


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Kicken op radio en zo – 103

Corona bij 3FM en ander non-nieuws Het leek me leuk om eens een beetje van Lees verder

Kicken op radio en zo – 102

Veronica Inside, de nieuwe ochtendshow De grote vraag die radioland nu bezig houdt is: wie Lees verder

Kicken op radio en zo – 101

Martijn La Grouw, te oud voor de ochtend van Slam! De zomervakantie is voorbij dus Lees verder

Kicken op radio en zo – 100 (video)

538, Barend van Deelen en de cancel-cultuur Het is weer zover. Een DJ van Radio Lees verder

Kicken op radio en zo – 99

Waarom Q de wedstrijd aan het winnen is 31 augustus, niet alleen de datum dat Lees verder

Kicken op radio en zo – 98

Van Menno naar Coco bij 538 Het gaat sinds het vertrek van Evers niet goed Lees verder

Kicken op radio en zo – 97

Nieuwe programmering 538, volle kracht achteruit? Het begint eentonig te worden he? Die kritiek van Lees verder

Kicken op radio en zo – 96 (audio)

Zelfoverschatting heeft een naam: Ruud de Wild Was ik net van plan om even een Lees verder

Meer over Veronica

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x