fbpx

RadioVisie

  • .
    .

Kicken op radio en zo – 103

Corona bij 3FM en ander non-nieuws

Het leek me leuk om eens een beetje van het vaste format af te wijken. Aangezien radiozenders in Nederland over het algemeen ook niet te betrappen zijn op een consistent format, op Qmusic en Sky Radio na, moet dat wel een keertje kunnen toch? Gaan we!

Stop de persen! Sander Hoogendoorn heeft corona! En maakt zijn ochtendshow vanuit thuis! Dat riepen ze bij 3FM zó hardop dat het de krant haalde. Bij mij wekte het alleen maar ergernis op. Er stond in het artikel ‘dat Sander er vooral niet veel ruchtbaarheid aan wilde geven’. Yeah right. Ze zijn bij Nederlands grootste subsidieslurper-zonder-resultaat maar wat blij dat ze weer eens de krant halen met iets. En ik kon alleen maar denken ‘Typisch iets voor Sandertje. Zich op de radio er halfbakken vanaf maken en de coronaregels ook niet serieus nemen’. Lekker voorbeeld ook voor jong Nederland. Hij had de show gewoon door iemand anders moeten laten doen, misschien neemt de rest van de jongeren het dan wel serieus. Enfin. Hopelijk steekt ie zijn vriendenteam niet aan.

Dan was er nog het nieuws dat Coen en Sander hun zestienjarige huwelijk bij 538 gaan vieren met een zeven uur durende uitzending. Ik ben daar nooit zo kapot van, jezelf zo op de borst kloppen on-air. Maak liever zeven uur radio om geld bij elkaar te krijgen om de slechtste wijk van Hilversum op te knappen. Om mensen zonder geld op vakantie te sturen. Nee wij moeten zeven uur lang uit het raam hangen en klappen omdat een paar overbetaalde overjarige pubers al zestien jaar tot in den treure hetzelfde zitten te doen op de radio. En dan ook nog pochen dat dit ‘de langste middagshow ooit’ wordt. Goh wat inventief, we gaan nóg harder klappen en op pannen en potten slaan op donderdag 15 oktober. Laten we hopen dat ze daarna het bijltje erbij neer gooien, dit truukje is nu wel uitgewerkt toch? Oh wacht eerst moet de vriendin van Coen Swijnenberg nog aan een baantje geholpen worden bij 538. Of werkt ze er al?

Iemand die bij NPO Radio 5 het bijltje erbij neer gooit is Jeroen van Inkel. Hij mag het weekend van NPO Radio 2 gaan opleuken. Over Inkel nooit iets negatiefs, da’s buitencategorie. Die man heeft zoveel voor de Nederlandse radio betekent dat hij wat mij betreft nog alleen maar lucht mag verplaatsen op de radio, dan nog vind ik het goed. Michiel Veenstra riep in een interview met Joost Strootman dat hij veel te lang bij 3FM heeft gezeten. En dat ze hem bij NPO Radio 2 hetzelfde tijdslot hebben geboden wat Gieltje Beelen nu gaat doen. Wat hij er niet bij vertelde is dat hij pislink werd toen ze ‘maar’ met deze daluren aankwamen. En terecht! Zit je je eerst jarenlang uit te sloven op 3FM, mag je bij NPO Radio 2 weer achteraan sluiten en opnieuw beginnen. Ze hadden hem net zo goed 12:00-14:00 uur kunnen laten doen in plaats van Staverman, die toch echt iets teveel dat hitradio toontje heeft voor NPO Radio 2. En als hij een interview gaat doen dan haak ik af, sorry Gijs, je blijft een jeugdheld maar interviewen kan je niet.

Werd je dan ook nog vrolijk van een nieuwtje uit radioland deze week, ouwe zuurpruim?! Jawel, het feit dat de KRO-NCRV een nieuwe (tijdelijke) audiomanager krijgt. Dave Kentie zwaait af en wordt voorlopig opgevolgd door Marwil Straat, ooit zenderbaas bij NPO Radio 4. Zou zij dan eindelijk eens wat aan die vunzigheid en het vele, vaak slappe gelul tussen 16:00 en 18:00 uur gaan doen bij Ruud de Wild? Het lijkt me het type vrouw die ook niet zo vrolijk wordt van dit soort grappen. Oh en wat ik er van vind dat ze bij Wild FM een religieus programma uitzenden op zondagavond? Helemaal super! Waarom niet? Regionale commerciële radio staat zó onder druk dat ik liever dit soort initiatieven hoor dan dat de frequenties maar weer aan Qmusic of Radio 10 verkocht worden om met een saaie nonstopversie ten behoeve van louter de luistercijfers de FM band bezet te houden.

Kimberley Dekker mag het vrouwenquota bij Jurre Bosvrucht’s NPO Radio 2 weer wat komen opkrikken, een of andere cabaretière die denkt dat ze lekker is volgt Daniel Dekker op in het o zo gezellige muziekcafé en het leven en de carrière van Martijn Biemans van Q en Jo van Egmond van 538 is voorbij, want ze zijn de komende jaren alleen nog maar druk met niet slapen en poepluiers verschonen.

PS: Ben je ook zo benieuwd wie over anderhalve week de ochtend van Gieltje gaat overnemen? Ik hoorde nou weer de naam van Edwin Evers rondzingen! Voor de middag dan he. Goedemorgen Genee!

Patrick Kicken


TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Kicken op radio en zo – 102

Veronica Inside, de nieuwe ochtendshow De grote vraag die radioland nu bezig houdt is: wie Lees verder

Kicken op radio en zo – 101

Martijn La Grouw, te oud voor de ochtend van Slam! De zomervakantie is voorbij dus Lees verder

Kicken op radio en zo – 100 (video)

538, Barend van Deelen en de cancel-cultuur Het is weer zover. Een DJ van Radio Lees verder

Kicken op radio en zo – 99

Waarom Q de wedstrijd aan het winnen is 31 augustus, niet alleen de datum dat Lees verder

Kicken op radio en zo – 98

Van Menno naar Coco bij 538 Het gaat sinds het vertrek van Evers niet goed Lees verder

Kicken op radio en zo – 97

Nieuwe programmering 538, volle kracht achteruit? Het begint eentonig te worden he? Die kritiek van Lees verder

Kicken op radio en zo – 96 (audio)

Zelfoverschatting heeft een naam: Ruud de Wild Was ik net van plan om even een Lees verder

Kicken op radio en zo – 95

Gerard Ekdom ook naar Qmusic? Al maanden gonst het gerucht: in september gaat een Grote Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Meer in nederland
Blad 605: NPO-app, MNM-jury & Belfius radioprijzen

NPO Radio 5: Een halve eeuw Toppop (video)

Ajax Radio kreeg muzikale uitbreiding

Het radiodagboek van 18 september – 262 (video)

Blad 603: Francesca, ’t Zwaantje, Dieuwertje (video)

Kicken op radio en zo – 102

Sluiten