fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

Key 103 Manchester wordt Hits Radio (jingles)

In Manchester wordt na drie decennia, het populaire Key 103 (gestart in 1988), vervangen door Hits Radio. De wijziging gebeurt niet zonder reden en heeft vooral te maken met het feit dat het station van ‘lokaal’ verpopt tot nationaal product. De eerste keer trouwens dat Manchester de thuisbasis wordt van een landelijke zender. in het Verenigd Koninkrijk. Dat kondigde eigenaar Bauer aan, de mediagigant die ook de landelijke stations Absolute Radio, Kiss, Magic en alle spin-offs hiervan bezit. 

Key 103 is het belangrijkste product van Bauer City Network, dat ook nog eens eigenaar is van Radio Aire in Leeds, Clyde 1 in Edinburgh, Metro Radio in Newcastle en Radio City in Liverpool. Al deze stations nemen immers een deel van de programma’s uit Manchester over onder het motto ‘All the biggest hits, all day long.’

Aanstaande 4 juni wordt het helemaal anders. De naam wijzigt en Hits Radio wordt meteen uitgebouwd tot landelijk radiostation. Naast de huidige aanwezigheid op FM en DAB in Manchester, zullen de programma’s vanaf dat moment ook te ontvangen zijn via diverse digitale netten in Engeland, Schotland en het belangrijke London. In de Britse hoofdstad komt Hits Radio in de plaats van The Hits.

Hits Radio gaat zich richten op de doelgroep 25-44 jaar met een format bestaande uit de beste hedendaagse hits en die uit een recent verleden. Op de playlist staan artiesten als Little Mix, Ellie Goulding, Rag N Bone Man, Ariana Grande, Coldplay, Dua Lipa, Ed Sheeran, Pink, Craig David, Sam Smith en Katy Perry. Hits Radio lijkt zich daarmee te gaan positioneren tussen Capital en Heart. Om de luisteraars alvast te laten wennen aan de wijzigingen heeft Key 103 sinds woensdag haar pay-off gewijzigd in ‘Hits Radio for Manchester.’

Ondanks het feit dat Hits Radio een landelijk station wordt, zal er op FM en DAB in Manchester op vaste tijden nog steeds lokaal nieuws, weer en verkeersinfo te horen zijn. Daarnaast worden de programma’s tussen 10:00 en 16:00 uur en tussen 19:00 en 22:00 uur overgenomen door de andere zenders van het Bauer City Network, dat wordt omgedoopt tot ‘Hits Radio Network.’ Vooralsnog behouden zij wel hun lokale naam.

° Via stream luisteren is buiten het UK (helaas) niet mogelijk.


TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Tip voor de TOP Een tip om te starten. 'Iedereen Beroemd' het feelgood informatieprogramma van
Multiplexen 5A en 5D Op 9 maart 2018 keurde de Vlaamse Regering het ontwerpbesluit goed
TOPradio heeft de wind wederom in de zeilen. Nadat de voorbije week diverse FM-zenders opnieuw
Satirische Kijk-op-Media, met de meest Subjectieve Mening van Hugo van Vlaenderen Soldaat paraat De week
Veertig jaar geleden viel 30 april op een zondag. Een dag waarop Radio Mi Amigo
Het Gouwe Ouwe station Radio Emmeloord, alweer één van de vele LPAM-zenders in Nederland, krijgt
De komende 'Schaamteloze 100' (waarover morgen meer) en alle andere populaire dance shows van TOPradio
Seabreeze AM, ondanks de Engelse naam een puur Nederlands radiostation, is één van de vele

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
Het Avondblad: 20 april (audio)
Radio 2 vond de finalisten voor Humorklas 2018
Qmusic-dj’s verstript op Rode Kruissticker
DAB+ ‘boomt een beetje’ in Vlaanderen
Denemarken: ‘Overstap naar DAB+ te snel’ (video)
Het Avondblad: 19 april
Sluiten