fbpx

RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Kathy Lindekens lanceert ‘Twintigers’

Kathy Lindekens, tot voor kort jongerenadviseur van de VRT, lanceert met ‘Twintigers. Een briljante generatie’ een nieuw project waarin de twintigers van deze tijd in de kijker worden gezet. In een boek, radiopodcast en online talk praten de jongeren met Kathy over wat hen bezighoudt, hoe het is om jong te zijn in de 21ste eeuw en waar ze van dromen.

Van toen naar nu

Kathy Lindekens kan het radio maken niet laten. En daar zijn we blij om. Een ‘echt’ radioprogramma is het niet, maar een podcast komt toch aardig dicht in de buurt. De Antwerpse presenteerde tijdens de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw programma’s als Sportmarathon en Van Kattekwaad tot Erger op Radio 1. Van 2005 tot 2008 maakte en presenteerde zij Allemaal Sam! op Radio 2. Sinds 2008 werkte zij met oudere tieners en twintigers in opeenvolgende mediaprojecten als De Overname, Generation What? en VRT NXT. En nu is er dus de podcast. Resumé, waarmee we de eindconclusie helemaal voorin zetten: Zeer fijn en boeiend, Kathy op haar best… Haar eigen stijl !

Een nieuw project waarin de twintigers van deze tijd in de kijker worden gezet. Ze zijn zelfvoldaan, hangen maar wat rond, luisteren naar te harde muziek en hebben enkel interesse voor hun smartphone. Ze zijn lui en niet snel tevreden. Dat zijn maar enkele van de commentaren van oudere generaties op de millennials, geboren tussen pakweg 1990 en begin 2000.

Niets nieuws onder de zon

Dit soort opmerkingen hoorden de vijftigers, zestigers en zeventigers ook over zichzelf toen ze jong waren. Meer nog, onvrede met ‘de jeugd van tegenwoordig’ gaat al terug tot Socrates. Maar hoe is deze huidige multiculturele generatie twintigers dan wel? Wat zijn hun grote uitdagingen en hun troeven? Hoe pakken zij de wereld aan? Hoe kan je connecteren met deze veelzijdige en veelkleurige generatie?

De studiogesprekken die Kathy de voorbije jaren voerde in de aanloop naar het boek werden samengebracht in een podcastreeks op Radio 1. Het zijn stuk voor stuk diepgaande portretten waarin de twintigers in hun hart laten kijken, de luisteraars meenemen naar hun kindertijd en hun schoolleven, over hun dierbaren vertellen, lachen om zichzelf en elkaar, en af en toe hun woede uitschreeuwen om het onrecht dat hen werd aangedaan. 

Twee podcasts worden uitgezonden in het programma Zandman op Radio 1, sedert gisteren – maandag 28 september. Vanaf maandag 5 oktober kan je elke week een nieuwe podcast beluisteren op radio1.be of via je favoriete podcastkanaal. Het boek ‘Twintigers. Een briljante generatie’ (Pelckmans Uitgeverij) is vanaf 5 oktober beschikbaar. (Bron: Radio 1)


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Retro-interview: Kathy Lindekens (audio)

Het moet in de zomer van 1976 zijn geweest, samen met Ton Schipper - al Lees verder

Blad 539: NRJ, Kathy Lindekens, M fm (audio)

One down, five more to go for NRJ Stage. Het had weer zo mooi kunnen Lees verder

En intussen bij VRT NXT INVASION

In haar lange geschiedenis heeft de publieke omroep altijd talent gezocht en gevonden. Denk maar Lees verder

Jongeren nemen de VRT over (video)

Deze zomer nemen twintig jongeren opnieuw de VRT over. Acht weken lang krijgen zij via Lees verder

Schoon volk bij Belgodyssee (in beeld)

De uitreiking van de Belgodyssee-prijsuitreiking voor jonge journalisten van woensdag 11 december, lokte heel wat Lees verder

2013: VRT-diversiteit: zonder ‘excuustruus’

Wie bij de VRT een baan voor de microfoon of achter de schermen ambieert kan Lees verder

Radio 1: ‘Amsterdam’ op 1 in ‘Belpop 100’

'Amsterdam' van Kris De Bruyne werd zaterdag 13 februari door de luisteraars van Radio 1 verkozen Lees verder

Ruth Joos presenteert nieuw boekenprogramma op Canvas en VPRO

Radio 1-presentatrice Ruth Joos gaat een nieuw boekenprogramma presenteren op Canvas en bij de Nederlandse Lees verder

Meer over VRT Radio 1

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x
Lees vorig bericht:
Kicken op radio en zo – 105

Het is vandaag 29 september… 1974 (audio)

Het radiodagboek van 29 september – 272 (video)

Sluiten