RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Karolien Debecker niet langer ‘Dwars’

Leading lady van Radio 1 gaat wel ‘Achter de feiten’ aan

Met maar liefst vier maanden vertraging start Karolien Debecker eindelijk haar avondprogramma op Radio 1. ‘Achter De Feiten’ is nieuw vanaf morgen, dinsdag 7 januari 2020. Niet te verwarren met het middagprogramma op dezelfde zender van en met Lieven Vandenhaute; ‘Nieuwe feiten’ (doordeweeks 12:00-13:00 uur).

Karolien Debecker: “Een nieuw programma is altijd spannend, ik voel al enorm veel positieve adrenaline opborrelen. In ‘Achter de feiten’ laat ik geen experts of politici aan het woord, maar mensen waaróver de actualiteit gaat. De andere kant van het verhaal, dat van de ervaringsdeskundige. Ik zoek hen op voor een interessant gesprek.”

De presentatrice maakte in het najaar van 2018 de overstap van MNM naar Radio 1 waar zij het ochtendprogramma ‘Bij Debecker’ (doordeweeks 09:00-10:00 uur) presenteerde, de opvolger van ‘Hautekiet’. Het programma dat de naam droeg van z’n presentator Jan, die met pensioen ging. Maar al na één seizoen hing ze de microfoon aan de haak. 

Een en ander bleek niet combineerbaar met haar privéleven. “In ‘Bij Debecker’ lag het tempo en het ritme hoog en was een dagelijks programma op dat moment moeilijk te combineren met mijn gezinsleven”, reageerde Debecker destijds op de sociale media.

‘Achter de feiten’ in plaats van ‘Dwars’

Er werd een nieuw programma voor haar bedacht. In het najaar van 2019 zou ‘Dwars’ tussen 19.00 en 20.00 uur worden uitgezonden. Zou, want de plannen werden net voor de start van het nieuwe radioseizoen gewijzigd. Het waarom is nooit duidelijk gemaakt. Vrij algemeen werd gecommuniceerd dat: “Het format nog niet op punt stond en men er iets meer tijd voor zou nemen om dat wel te doen”.

Radio 1 nethoofd Jan Knudde: “In ‘Achter de feiten‘ kan Karolien haar sterkte uitspelen: luisteren naar wat mensen bezighoudt, de juiste vragen stellen en zich empathisch inleven in mensen, hun omgeving en de situatie waar ze zich bevinden. Ik ben heel benieuwd naar de eerste uitzendingen.”

Ongetwijfeld is dit wel combineerbaar met haar privéleven, want de ex-MNM-dj presenteerde eerder al ’s avonds ‘Generation M’ (20:00-23:00 uur). ‘Achter de Feiten’ wordt drie keer per week uitgezonden: op dins- woens- en donderdag, telkens van 19:00 tot 20:00 uur. (TDN)


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over VRT Radio 1
Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Mary-Ann de Meijer
15 januari 2020 - 20:03 20:03

Mevrouw De Becker, was het nu echt nodig om in een programma van nog geen uur over alcoholisme, de naam van Ludo van Campenhout meer dan 6 keer te vernoemen?
Wat was de meerwaarde hiervan?
Iemand nog dieper in de put helpen?
Ik ben totaal niet NVA gezind, integendeel, maar wel menselijk.
U bent vaak ook grof in uw vraagstelling en commentaar (ook in uw vorig ochtend programma)!!!

WERK AAN DE WINKEL

Vriendelijke groet
Mary-Ann de Meijer

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx