RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Julie Vermeire en NRJ tonen hoe je borstkanker opspoort (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

NRJ en Pink Ribbon lanceren een campagne in het kader van de internationale maand voor borstkankerpreventie. Aan de actie heet #MixforBoobs werkt ook Julie Vermeire mee. Vroegtijdig de signalen herkennen die mogelijk wijzen op borstkanker vergroten de kans op genezing aanzienlijk – ook bij jonge vrouwen. Dat willen Think Pink en NRJ onderstrepen met een campagne die de bewegingen aanleert die vrouwen moeten maken om de alarmsignalen bij zichzelf te ontdekken.

Die bewegingen komen opvallend overeen met de scratch-moves die dj’s gebruiken om vinylplaten te mixen. Zo zijn er vier handelingen – Baby Scratch (verticale beweging over de borst), Rewind (spiraalbeweging naar buiten toe), Spin Forward ( straalbeweging over de borst) en Spindle Pinch (knijpen in de tepel en checken of er geen vloeistof uit komt) – waarmee de negen alarmsignalen voor borstkanker kunnen worden gedetecteerd.

De campagne, gericht op jonge vrouwen, zal vooral op de sociale media lopen maar deze ochtend (09:00-10:00 uur) kwamen Julie Vermeire (foto), DJ Severe en een dokter van Pink Ribbon live naar de NRJ-studio om toelichting te geven. Vermeire wordt, samen met andere bekende Vlamingen, een van de gezichten van #MixforBoobs. 


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx