RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Judith Van Hirtum is MNM Rising Star 2022

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Meer dan een miljoen TikTok-views

Vanochtend is Judith Van Hirtum verkozen tot de winnaar van MNM Rising Star 2022. Voor de vijfde keer organiseerde de publieke jongerenzender een zoektocht naar nieuw muzikaal talent in Vlaanderen. De winnares krijgt de kans om een single op te nemen en uit te brengen. In deze editie zetelden twee bekenden in de jury: Pommelien Thijs en de Nederlandse rapper Snelle.

Een duwtje in de rug van MNM van goudwaarde kan zijn, dat blijkt uit de carrière van wedstrijdwinnaars als Olivia (MNM Rising Star 2017) en Metejoor (Wie speelt het voorprogramma van Niels Destadsbader?, 2018). Beiden veroverden de eerste plek in de Ultratop50. De inschrijvingen waren ook dit keer een groot succes, honderden geïnteresseerden stelden zich kandidaat via TikTok. De video’s zorgden voor spectaculaire cijfers met meer dan 1,3 miljoen views.

Steven Lemmens (nethoofd MNM): “De voorbije jaren hebben we toppers als Olivia Trappeniers, Metejoor en Dina Ayada ontdekt. Die kunnen ondertussen een mooi palmares voorleggen. Ontdekken en stimuleren van jong talent is een van de belangrijkste waarden van MNM. Daarom gaan we met MNM op zoek naar nieuw muzikaal talent in Vlaanderen.”

Judith Van Hirtum: “OMG! Ik kan het nog niet goed geloven. Ik had me ingeschreven zonder verwachtingen. Ik dacht nooit dat ik bij de besten zou horen en zeker niet dat ik één van de finalisten zou zijn. En nu ben ik MNM Rising Star 2022: dat is mindblowing! Bedankt aan iedereen die voor me gestemd heeft.”

Pommelien Thijs: “Judith was de finalist die me van het begin het hardst heeft weggeblazen. Ze had meteen een eigen stijl en weet heel goed wat ze met haar stem wil en kan. Elk nummer dat Judith zingt voelt instant alsof het van haar is. En daarbovenop is ze ook een fantastische muzikante. Een mooie winnaar!”

Wie is Judith Van Hirtum?

Judith Van Hirtum is 23 jaar en komt uit Stabroek. Met haar elektrische gitaar, warme stem en een straffe cover van ‘Beggin’’ (Madcon) overtuigde ze de jury. In het laatste jaar van het zesde middelbaar plaatste zij een Instagram-video online waarin ze zong. Die kreeg zoveel positieve reacties dat ze besefte: “Hey, dit is best goed! Ik kan zingen!”. Judith schrijft zelf muziek en kijkt enorm uit naar de kans om een eigen single uit te brengen. Ze heeft weinig podiumervaring. Een wedstrijd als MNM Rising Star is voor haar erg nieuw. Net daarom neemt ze deel: “Ik wil uit mijn comfortzone en optreden voor een groot publiek.”


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

RAPHA is MNM Rising Star 2020 (video)

Donderdagavond, 22 oktober 2020, is RAPHA uitgeroepen tot de winnaar van ‘MNM Rising Star 2020’. "Ik ben super Lees verder

MNM Rising Star: op zoek naar muzikaal talent (video)

MNM gaat voor het vierde jaar op rij op zoek naar hét strafste nieuwe muzikale Lees verder

Chapter Two wint MNM ‘Rising Star 2019’ (video)

Onlangs startte MNM met ‘MNM Rising Star’ voor het derde jaar op rij de zoektocht naar nieuw muzikaal talent in Lees verder

Wie wordt de derde MNM Rising Star?

Peter Van de Veire onthulde vanochtend de drie finalisten van de wedstrijd MNM Rising Star, Lees verder

MNM en Jos aan de Costa Del Blankenberge

Onze laagvliegende kustreporter Jos Gurdebeke ging gisteren reeds - in avant-première - langs. Met z’n Lees verder

MNM Blokhut gesloten, Summer Squad van start

De jonge reporters Laurins, Anneleen, Ivo, Anushka en Hariette willen weten hoe jij je zomer Lees verder

Nieuwe ‘Warmste Week’ ook op MNM en Studio Brussel (video)

Kansarmoede. Dat is het centrale thema van De Warmste Week 2022.

Red Flames vlammen op de publieke radio

Het vrouwenvoetbal is de voorbije jaren alsmaar populairder geworden en zal deze zomer nog een Lees verder

Meer over MNM

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx