RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

John Alt, uiteindelijk geveld door Corona

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Naar aanleiding van het overlijden van Johnny De Cooman, alias John Alt, waarover we berichtten in Blad 479 ontvingen we aanvullende informatie van Yvan De Schrijver, oud voorzitter van PROS, de Heldergemse lokale radio waar John zich jarenlang belangeloos voor heeft ingezet.

Trouw tot het einde van zijn leven aan PROS

John Alt richtte eind jaren 70 van de vorige eeuw Radio Kristal op, te beluisteren in de regio Erembodegem. Begin 1983 kwam hij terecht bij Radio Atlantis in Denderhoutem, helaas kreeg de vrije zender geen licentie in 1986. De medewerkers besloten daarop om te gaan samenwerken met Radio Ninove. John Alt, mijn vader en ikzelf speelden een rol in de uiteindelijke overeenkomst die leidde tot FM-Ninove-Atlantis. Toen de licentie van dit project werd verlengd bleef Johny nog even in Ninove.

De ‘baas’ van het station, trouwens een vriend van John, had ook goede banden met Atlantis. Maar inmiddels mocht die naam niet meer gebruikt worden, uiteindelijk werd beslist om verder uit te zenden als Radio PROS. Dat was in 1990. Een jaar later was John ook weer van de partij en hij zou het radiostation trouw blijven tot het einde van zijn leven.

Hij was in de eerste plaats een radiomaker met hart en ziel, anderzijds ook iemand die steeds trouw bleef aan zijn keuze, zijn vrienden en de luisteraars. John liet niemand in de steek. Wanneer er problemen waren was hij altijd de eerste om een helpende hand toe te steken, zelfs in momenten waarin hij het zelf moeilijk had.

Donderdag 23 april overleed hij in het OLV-ziekenhuis van Aalst aan de gevolgen van Covid-19. Hij werd 73 jaar oud.

° Is getekend Yvan De Schrijver


Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Geert
Geert
26 april 2020 - 11:20 11:20

Onze innige deelneming aan familie en vrienden en aan Radio Pros. Veel sterkte.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx