RadioVisie

  • .
    .

Johan Vanhee versus BB – 4 (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Ja, Johan is terug thuis. Weliswaar in een urne, maar hij is terug. Dank aan zijn broer Peter die heel wat te doorstaan had en heeft. Johan zal op latere termijn in België begraven worden. Terug nu naar zijn turbulente leven en wat zijn medemensen met hem moésten meemaken. 

Ook in Den Haag in café De Golden Gate (zie video onderaan, gemaakt door uw columnist). Vlak voordat wij binnengaan, komt de politie buiten, omdat er eerder iemand vermoord was. Grote bloedvlek op het groene tapijt maar Johan stapt er gewoon overheen om naar het toilet te gaan. Net zo makkelijk… 

Johan in Den Haag in een café: “Een fles Grolsch bier en drie glazen graag”. De barkeeper annex ober vond dat niet plezant en vroeg of er rietjes bij moesten. Ik heb dan maar zelf, om lijfelijk geweld te voorkomen de bestelling gewijzigd in drie flessen en drie glazen. 

Peter van Dam, Johan en ikzelf in Frankrijk. Johan moest een zender voor Radio NRJ installeren. We drinken iets en het werd vroeg in de morgen. Johan krijgt ruzie met Peter, dus wij gaan naar ‘huis’. Maar de auto van Johan staat in België, dus dan maar met het openbaar vervoer terugkeren. Peter van Dam klopt op de deur van een wachtende bus en in het Vlaams; ’Simpele chauffeur, in welke stad bevinden wij ons?’. Johan lag plat op de grond van het lachen. 

Liefde voor hout en vooral voor zagen. Johan had een voorliefde om alle bomen in zijn (en ook in die van anderen) omgeving om te kappen en te verbranden voor de chauffage. In Zoersel en in Breda staan geloof ik praktisch geen bomen meer. Trouwens in Tsjechië ook niet. Alles ging altijd in het vuur. 

Vond hij ergens houten pallets, hoppa, inladen voor het goede doel. Op een dag werd hij betrapt in Breda in een slooppand alwaar hij drie-hoog op een grote balk wederom hout aan het zagen was. 

Als er ergens koopjes te doen waren, was hij ook weer onbereikbaar. In Luxemburg is de benzine goedkoper. Hij daar naar toe en dan gooide hij zomaar een vijf liter jerrycan vol, zonder te denken aan de op- en afrij-afstand. Planten goedkoper in Frankrijk. OK! Hij had weet ik veel hoeveel gras voor zijn ouderlijk huis… Maar ik zie hem met een ladder op het dak bezig en daar gaf hij zijn nieuwe planten water. Ik heb maar niet gevraagd waarom die potten op het dak stonden. 

De generator van dat kleine circus waar ik het vorige week over had, heeft hij op een nacht aangezet, zonder uitlaat. Om de buren te kloten, want die hadden een blaffende hond, waar hij niet tegen kon. Achter het kantoor van Danny Vuylsteke (Cream NV) was een begraafplaats, met atelier om de marmeren stenen te stileren.

Danny was weer eens op oorlogspad. Daarom had hij voor de zoveelste keer nieuwe sloten in de deuren laten steken opdat wij niet binnen zouden raken. Nou, dat moet je niet tegen ‘ons’ zeggen, want ‘wij’ komen overal binnen. Ik zeg tegen Johan; “Kom we gaan achterom over de begraafplaats en we rammen de achterdeur in”. Dat vond Johan al een fijn avontuur natuurlijk. 

Ik til Johan op om over de cementen of betonnen muur te klimmen. Behalve een persoonlijke, bescheiden hernia dondert heel die muur over een lengte van zeker zes meter met Johan en al tegen de vlakte. We hebben liggen gieren daar. Met zo’n stuk beton hebben we de achterdeur geopend en gedaan wat gedaan moest worden. Briefje achter gelaten: “Danny, deur kapot en muur van begraafplaats. Een fijne dag nog…”. 

Ja, met Johan kon je lachen. Plaatje maar weer…


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx