fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Johan Vanhee versus BB (3)

Hij is terug thuis weliswaar in een urne, maar hij is terug. Dank aan zijn broer Peter die heel wat te doorstaan had en heeft. Johan zal op latere termijn in België begraven worden. Intussen nog even terug naar zijn turbulente leven en wat zijn medemensen met hem moésten meemaken.

Kom van dak af!

Johan ‘Rood’ Vanhee ging, zoals eerder neergeschreven er zomaar ineens vandoor, waarna je hem wekenlang niet meer zag. Telefoneren ging niet, want smartphones bestonden niet. Op een dag was hij weer eens niet aanwezig, terwijl dat wel gepland was, dus wij dienden te berusten in zijn en ons lot. Komt hij terug na weken met een zak olijven en zegt: “Ja ik was in Turkije en heb de tyfus opgelopen”. Fijn, hij had net mijn vrouw en dochter innig gekust.

Enfin hij en uw columnist rijden op een morgen (omstreeks 05:00 uur) door het Brabantse Mastbos op weg naar België. Johan: “Zal ik jou eens wijzen waar vader Abraham woont?”. We rijden de korte oprijlaan op en stappen uit. Inderdaad daar woonde Pierre Kartner aka Vader Abraham. Zijn bolhoed hing vastgeplakt (ik heb het getest) naast zijn deurbel. Johan: “Hé lul, kom eens naar buiten als je durft”. Nou, dat net niet, maar de gordijnen gingen wel een spleetje open. Ik zeg tegen Johan; “Wat heeft die verkeerd aan jou gedaan?”. Hij: “Niets, het is gewoon een lul”. Hahaha…

OK, wij naar Denderleeuw, het hoofdkwartier van Danny Vuylsteke. Vlak naast het vilbeluik, daar waar ze slachtafval verpakken voor hergebruik. Het stonk er als de pest. We gaan naar boven. Zegt Vuylsteke; “Johan, jij moet die oude tv-antenne van het dak halen”. Het was zo’n tien meter mast met een zooi ontvangstbeams er aan vast, en dus topzwaar.

Johan tegen uw columnist op het dak; “Ben, als ik ja roep knip jij dié tuidraad door”. Nou dat is niet moeilijk. Dus ik zit knippensklaar en wacht op ja. Johan: ‘ja’. Ik knip zo hard als ik kan. Een hels kabaal breekt los en die hele antenne dondersteent in stukken in elkaar én van het dak, dwars door het slaapkamerraam van de slagerij beneden ons.

Raam er uit, gordijnen naar de vaantjes en stukken metaal op het bed van de slager. Grote paniek in Denderleeuw. Iedereen op straat, slager, slagerin en klanten die allemaal naar boven kijken en beginnen te schelden. Johan; ”Allez, zevert niet, wees content dat het geen atoombom was”. Ik dacht dat ik er in bleef. Politie en pv’s volgden. Ja, weet ik veel dat Johan een andere tuidraad aanwees die ik op zijn bevel moest doorknippen. 

Om in Denderleeuw te blijven; Johan en ik zouden daar een nacht bivakkeren. Peter van Dam was boven een nieuwe computer aan het volstouwen met muziek en andere flauwekul en die was niet aanspreekbaar vanwege werkdruk en alcohol. Dus Johan en ikzelf naar een café. Normaal gingen ze dicht om 02:00 uur, maar dit keer bleven ze open om een séance te houden met relaties. Wij mochten blijven als we niet zouden storen.

Begint dat mens met tarotkaarten en glazen te goochelen. Johan stoot mij aan met die ondeugende blik van hem en ik zeg; “Doe maar zeikerd”. Dus begint hij daar aan de gordijnen te klooien en te roepen “Oh oh oh oei oei” (wat spoken roepen). Nou daar kon het publiek niet mee lachen, dus werden wij alsnog buiten gegooid. 

Volgende week de begraafplaats en hoe we daar op terecht zijn gevallen. Hier de link van Johans Facebook met foto’s en laatste berichten. Feestboekje maar weer…


TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Radio Selfie Dankzij de mobiele telefoon maakt iedereen vandaag de dag op de meest krankzinnige
Inderdaad het feest gaat beginnen... Sinterklaas komt rechtstreeks uit Madrid of Barcelona naar Nederland straks.
Klimaat in de media Is het u ook opgevallen – je kan er niet naast
Ik ben zo'n twee weken 'buiten dienst' geweest hier op dit plezierkwartier, genaamd RadioVisie, maar
Wordt de Norderney (voormalig zendschip van Radio Veronica) dan toch niet afgezonken op 31 augustus
ELLENDE, veel ellende in de wereld...  Eerst Johan (Rood) Van Hee een partijtje begraven, dan
Johan Vanhee, in radiomiddens beter bekend als Johan Rood, die op 18 maart 2019 overleed, wordt
Talkshows Ja, na noodlottige ongevallen is uw vervelende columnist terug van weg geweest... Dank voor

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Column
Kicken op radio en zo (40)

Kolder en Klodder – 69 (video)

Peter van Dam’s ‘Radio voor Dombo’s’ – 7 (video)

Nostalgische column Hans Knot – 64 (video)

Dick is (nog steeds) radio-actief (28)

Johan Vanhee versus BB – 2 (audio)

Sluiten