RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Joe zoekt ‘Lage Landen Ster’

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Het lokale muzikale talent in Vlaanderen is nog lang niet uitgezongen. Vorig jaar brak het digitale kanaal Joe Lage Landen, waar 24/7 de grootste Nederlandstalige hits passeren, er al een lans voor. Naast gevestigde waarden is er nu ook ruimte voor kersvers talent. Om dit een extra springplank te geven, organiseert Joe nu een zoektocht naar nieuw Vlaams muzikaal bloed, tijdens de ‘Joe Lage Landen Ster van 2022’. 

In de jury zetelen zanger en acteur Jelle Cleymans en zanger en Joe-dj Raf Van Brussel (foto bovenaan). Binnenkort komt daar nog één iemand bij. Daarnaast krijgen ook de luisteraars inspraak, want zij kiezen vier van de vijf finalisten. De artiest of groep die wint, mag optreden op de Nekka-Nacht tijdens het grootste festival met uitsluitend Nederlandstalige muziek en wordt alzo geïntroduceerd bij het grote publiek. 

Jelle Cleymans kwam gisterenavond, maandag 24 januari, langs in de studio bij het spitsduo Raf Van Brussel en Rani De Coninck. “Het is de eerste keer dat ik in een jury mag zitten”, vertelt Jelle, “Het zijn moeilijke tijden voor opkomende artiesten, dus ik vind het heel mooi dat ik hen via deze wedstrijd mee een duw in de rug kan geven. Bovendien heb ik een groot hart voor Nederlandstalige muziek. Vaak wordt gedacht dat dit een genre op zich is, maar dat is het niet. Je kan schlager, rock, electro enzovoort brengen met een Nederlandstalige tekst. Mijn oproep naar de kandidaten is dus: ga zo breed mogelijk en verras ons!”

Robin Vissenaekens (channel manager Joe): “We vinden het heel belangrijk om lokaal muzikaal talent te ondersteunen. Net daarom lanceerden we in juni vorig jaar ons digitale kanaal met de grootste Nederlandstalige hits. In de playlist zitten veel gevestigde waardes, maar er is ook ruimte voor nieuw talent. Dat willen we ontdekken en kansen geven, iets waar we veel waarde aan hechten. Een talentenjacht is niet nieuw maar eentje die focust op Nederlandstalige muziek is uniek.”

Vanaf nukan iedereen die Nederlandstalige muziek maakt, maar nog niet is doorgebroken, zijn kans wagen via Joe.be. In maart krijgen de vijf finalisten de kans om zich voor te stellen tijdens de avondspits op de reguliere zender én op Joe Lage Landen. Eind maart wordt duidelijk wie zich ‘De Ster’ mag noemen. (SV)


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Joe reikt de Joe-ies uit

Uit het huis van DPG media kwamen de eindejaarsprogrammeringen van zowel Willy als Qmusic reeds Lees verder

DPG Media zoekt jong mediatalent

Wie gekozen wordt maakt kans op een baan bij o.a. Joe en Qmusic DPG Media lanceert Lees verder

Joe gaat ‘Handdoek Leggen’ op geheime bestemmingen

Sven Ornelis trekt twee weken lang elke dag naar een andere, onbekende zonnige bestemming in Lees verder

Pieter Cooreman is de allereerste Joe Lage Landen Ster (video)

Na een wekenlange zoektocht naar onontdekt Nederlandstalig talent, die eindigde met twee stemrondes kwam Pieter Lees verder

Joe: Raf Van Brussel en Rani De Coninck zoeken andere job

Is dit nu de job van mijn leven of geef ik mijn carrière een nieuwe Lees verder

Radiostations DPG Media ‘gehackt’

Aandacht trekken dat doe je tegenwoordig niet zomaar meer. In een wereld waar iedere vierkante Lees verder

Joe: 1.014.900 euro pakjes voor kinderen in armoede (video)

1.014.900 euro is het indrukwekkende bedrag dat de Joe-luisteraars in amper twee weken inzamelden via Lees verder

Joe bezorgt elk kind een warme kerst (video)

Joe & vzw Kindergeluk roepen op om een pakje te schenken aan kinderen in armoede Lees verder

Meer over Joe

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x