RadioVisie

 • .
  Amptec
  .

Joe Top 2000: Queen weer op de eerste plaats

Twaalf dagen lang weerklonken bij Joe de tweeduizend favoriete nummers van hun luisteraars tijdens de Top 2000. Na een jaar afwezigheid staat Bohemian Rhapsody van Queen weer op de eerste plaats. You’re The First, The Last, My Everything van Barry White klimt voor het eerst naar de tweede plaats. Hotel California van Eagles – de nummer 1 van vorig jaar – vervolledigt de top 3. 

Dit jaar kwam Africa van Toto voor het eerst de top 10 binnen, op een zevende plek. Gorki is dan weer de hoogst genoteerde Belgische groep, met (uiteraard) Mia op nummertje 10. Tot slot kwam De Wereld Draait Voor Jou van Niels Destadsbader & Regi – dat op korte tijd razend populair werd – als hoogste nieuwkomer de Top 2000 binnen op 205.

De reünie van ABBA heeft haar effect ook niet gemist. De groep heeft met 27 liedjes het meeste aantal noteringen in de lijst. Dat is onder meer te danken aan de twee nieuwe singles die begin september uitkwamen en meteen ook de Top 2000 binnenkwamen: Don’t Shut Me Down staat op 1105 en I Still Have Faith In You op plaats 1732.  

De top 10 van de Top 2000

 1. Queen – Bohemian Rhapsody
 2. Barry White – You’re The First, The Last, My Everything 
 3. Eagles – Hotel California
 4. ABBA – Dancing Queen 
 5. Prince – Purple Rain 
 6. Deep Purple – Child In Time 
 7. Toto – Africa 
 8. Metallica – Nothing Else Matters 
 9. Bryan Adams – Summer Of ‘69 
 10. Gorki – Mia

Tijdens het Top 2000 Afkickweekend, vandaag zaterdag en morgen zondag, kunnen luisteraars nummers uit de lijst aanvragen die ze graag opnieuw willen horen. Wie de Top 2000 volledig wil herbeleven, kan dat 24/7 doen via het digitale kanaal ‘Joe Top 2000’, te vinden in de Joe-app of via joe.be


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Joe
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx