RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Joe: Kürt Rogiers opende Huis van Hanssen (video)

Het ‘Heilig Huis Van Hanssen’ is terug bij Joe. Evi Hanssen schotelt elke zaterdag twee uur lang, tussen 10:00 en 12:00 uur, niet alleen koffiekoeken maar ook de tien geboden voor aan bekende gasten. Kürt Rogiers, die zaterdagavond 30 mei trouwens te zien was tijdens de finale van ‘Lego Masters’ bij VTM, mocht de spits afbijten. 

Kürt is vooral een bekende kop van televisie, maar de man heeft er ook een niet onaardige radiocarrière opzitten. Maar da’s inmiddels zolang geleden dat dit in de nevelen der geschiedenis dreigt te verdwijnen. Een korte samenvatting is bijgevolg op zijn plaats. Hij was te horen op Radio Contact en TOPradio. Toen Sven Ornelis een nieuwe sidekick zocht om de vertrekkende Erwin Deckers te vervangen bij Qmusic, kwam men eerder toevallig bij Rogiers terecht.

Hij debuteerde er begin 2008, toen om enkele dagen in te springen als co-presentator in het toenmalige ochtendprogramma ‘Deckers & Ornelis’. Hij deed dat prima en nog datzelfde jaar werd hij gevraagd om de vertrekkende Erwin Deckers op te volgen als vaste presentator. Het avontuur duurde zes jaar, van september 2008 tot en met juni 2014, iedere weekdag tussen 06:00 en 09:00 uur.

In september 2014 startte hij op Q-music met een eigen show, ‘Kürt & Company’, dat elke weekdag tussen 12:00 en 13:00 uur werd uitgezonden. In augustus 2015 werd bekendgemaakt dat op dat tijdstip een nieuw programma zou worden gestart met een andere presentator, en dat Rogiers voorlopig niet meer zou terugkeren. Later communiceerde hij in de media dat hij zijn vertrek zelf had voorgesteld om zich te kunnen concentreren op zijn televisiewerk.

Het Huis van Hanssen

Tot zover wat de luisteraar van het ‘Huis van Hanssen’ allemaal niet vernam. Wel kwam hij en zij te weten dat Kürt in zijn jeugd vooral op zijn kamer poëzie zat te lezen. En dat hij vroeger heel graag paus wilde worden. “Die man kwam uit zijn slaapkamer, deed het raam open en heel het plein ging uit zijn dak. Ik kom uit een heel eenvoudig dorp, waar geen theater was. Het hoogtepunt van de week was de hoogmis en ik zag die pastoor bezig en dacht waaauw. Maar ik heb het losgelaten toen ik had begrepen dat die geen vrouwen mogen hebben”.

Kürt vertelde verder ook over zijn meest gênante moment op de Nederlandse televisie waarbij hij een lapdance kreeg: “In het begin kon ik me niet ontspannen en voelde ik me echt een heel foute pornoacteur. Uiteindelijk kom je dan toch in de juiste sfeer en ging dat wel, maar ik vond het wel niet leuk. Ik had niet het gevoel dat ik vreemdging, maar ik heb het wel niet onmiddellijk verteld thuis. Maar alles komt uit. Wij zaten op een godvergeten donderdagavond te zappen en we kwamen ineens recht op dat moment uit op televisie. Dat was toch het meest gênante wat ik ooit op televisie heb gedaan.” 

Wat velen ook niet weten is dat Kürt ooit is opgepakt op verdenking van drugs dealen: “Ik woonde in Lokeren en op een bepaald moment kreeg ik een brief van de politie dat ze mij wilde ondervragen. Alles wat je zegt wordt ineens tegen je gebruikt. Ze vroegen: gebruik je wel eens drugs? Wat dan? Een joint? Waar haal je dat dan? En toen was er iemand die op het idee kwam een urinestaal en bloedtest af te nemen. Ze zijn meegereden naar mijn appartement om alles te onderzoeken en daarna heb ik daar nooit nog iets van gehoord.” 


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Joe
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx