RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Joe haalt 1,2 miljoen euro op voor kinderen in armoede (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Ambassadeurs Sven Ornelis, Anke Buckinx, Raf Van Brussel en Rani Deconinck onthulden in een speciale uitzending vanuit het Joe Christmas House het slotbedrag van de Joe-actie ‘Pakje van je Hart’. Regi zorgde voor de extra muzikale inkleuring en Antwerps burgemeester Bart De Wever voor de extra couleur locale.

De goededoelenactie bracht in achttien dagen 1.243.640 euro aan pakjes op voor kinderen in armoede. In samenwerking met vzw Kindergeluk krijgen nu zo’n 25.000 kinderen uit kansarme gezinnen een cadeautje tijdens de feestdagen. Het bedrag werd gisteren – donderdag 15 december – bekendgemaakt tijdens de speciale slotshow.

Tijdens de uitzending werden meteen de eerste pakjes uitgedeeld aan kinderen in armoede. Zo kregen de twee dochters van Marissa, Aúrélina (5 jaar) en Aliéyáh (2,5 jaar), een tekenbord en dino knuffel. Marissa deelde bij de start van de actie een pakkende en moedige getuigenis op de radio over hoe ze in de schulden is geraakt.

Regi zorgde tijdens de uitzending samen met Melanie, Arno en Pauline – de winnaars van het eerste en tweede seizoen van Regi Academy – voor een streepje live muziek. Ze schonken zelf een aantal pakjes van hun hart. Ook Vlaams minister-president Jan Jambon deed ’s ochtends, tijdens de ochtendshow bij Sven & Anke, nog een stevige duit in het zakje. Hij schonk vanuit de Vlaamse regering een cheque van 100.000 euro.

Afgelopen weken reed de Joe-Pakjestruck doorheen heel Vlaanderen en bracht duizenden mensen een bezoekje om een pakje te schenken aan kinderen die opgroeien in armoede. Ook bekend Vlaanderen liet daar van zich horen, zo kwamen onder andere Jonas Van Geel, Mathieu Terryn, Berre, Kürt Rogiers, Astrid Coppens en Anne De Baetzelier de actie een warm hart onder de riem steken.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Joe

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx