RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
Heynen

Het radionajaar van 2022: Joe

Sven en Anke zetten bij Joe het nieuwe radioseizoen in op 16 augustus. Belangrijkste wijziging is dat Heidi en Bart-Jan voortaan een radiokoppel vormen en naar de voormiddag verschuiven. Alexandra verhuist naar 18-21 uur.

Komende maandag 15 augustus wordt de eerste editie van Joe Summer Island afgesloten. De kermis aan zee was volgens Joe goed voor ongeveer 150.000 bezoekers. De dag nadien hervat al meteen de ochtendshow met Sven Ornelis en Anke Buckinx.

Maar ook tussen 10 en 12 uur wordt nu een dj-duo in stelling gebracht. Heidi Van Tielen en Bart-Jan Depraetere (foto boven) presenteren elke werkdag het gloednieuwe programma Soulmates. Nieuwe rubriek daarin is ‘De Mottobende’ waarin BV’s en vrienden van de show elke dag hun levensmotto delen met de luisteraars.

Daarnaast krijgt het Kwartier Plezier, “op algemene aanvraag”, een uitbreiding en wordt het omgedoopt in ‘Kwartier Plezier XL’. Een dubbele ochtendboost van een half uur om mee te zingen en dansen. Op woensdag is Rik Torfs er weer bij in ‘Advocaat van de Duivel’ voor een wekelijks dilemma en ook dit seizoen zorgen verschillende artiesten met hun live muziek voor ambiance en kippenvelmomenten op de radio.

Het duo gaat in Soulmates ook elke week op zoek naar ‘Het Slimste Bedrijf van Vlaanderen’. Collega’s kunnen in deze dagelijkse quiz samen strijden voor de titel én een drink. Tussen 12 en 13 uur blijft Heidi in de radiostudio en opent ze de ‘Joe Hitlijn’, waarin luisteraars de muziek in het midden van hun werkdag bepalen.

Carl Schmitz blijft de trouwe vriend in de namiddag tot de avondspits (13-16 uur). Ook aan het avondritueel tussen 16 en 18 uur, in het gezelschap van Raf Van Brussel en Rani De Coninck, wijzigt niets. De ’top 2000 Singalong’, hét meezinguur van de dag, wordt vanaf nu van maandag tot donderdag tussen 18 en 19 uur gepresenteerd door Alexandra Potvin. Aansluitend brengt ze tussen 19 en 21 uur de beste hits uit de 70’s, 80’s en 90’s. Op vrijdag vult Jan Bosman de uren van Alexandra met de ’top 2000 Singalong XL’.

‘Love, Sex & Drama’ met Tess Goossens en sidekick én experte Chloé De Bie verhuist van de zondagavond naar donderdag tussen 21 en 23 uur. Opmerkelijk is dat Anne Paulissen verdwijnt uit de avondprogrammatie, al krijgt ze in het persbericht nog wel een vermelding in het allerlaatste zinnetje. Vanaf 21 uur hoor je op maandag, dinsdag en woensdag voortaan Joe Easy ‘non stop’, op vrijdag wordt dat Joe Party ‘non stop’

Ook Ann van Elsen verdwijnt uit de vaste programmatie, maar ze zal nog regelmatig invallen. Lenke Van Olmen vult voortaan op zaterdag en zondag het blok tussen 10 en 12 uur met de ‘top 2000 Stories’. Evi Geysels en Jan Bosman behouden hun stekje en op zaterdag van 18 tot 22 uur krijgt het programma van Alexandra Potvin een nieuwe naam, ‘Club Soulmates’, maar het recept blijft vertrouwd: funk, disco en soulmuziek. Op zondag lanceert Joe een nieuwe show ‘Joe Classic Rock’ met de grootste rockers en hun muziek uit de geschiedenis, gepresenteerd door Kris Mannaerts tussen 18 en 21 uur.

Heynen

En Jelle Cleymans, vraagt u zich ongetwijfeld ook af? Die werd sowieso pas vanaf oktober aangekondigd, maar wat hij juist gaat doen, dat blijft voorlopig een goed bewaard geheim.


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

5 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Johnny De Ponny
Johnny De Ponny
15 augustus 2022 - 16:36 16:36

verschrikking op de radio al die sitekicks.

Pieter Van Banden
Pieter Van Banden
16 augustus 2022 - 14:46 14:46
Antwoord aan  Johnny De Ponny

Precies of de presentator (of maker van het programma) echt geen inspirtatie meer heeft om helemaal alleen programma te doen en de luisteraar te plezieren. Persoonlijk vind ik dat een beetje armoede, erger mij daar soms aan. Tegenwoordig wordt dat bovendien op meerdere radiozenders een gewoonte. Ik heb problemen met de meerwaarde ervan…

Claude Van Isterdael
Claude Van Isterdael
16 augustus 2022 - 21:03 21:03
Antwoord aan  Pieter Van Banden

Inderdaad Pieter in de jaren 80 hadden wij geen sidekicks nodig, iedereen deed zijn eigen ding in de mate van het mogelijke en variatie van muziekgenres en stijlen waren een normale zaak binnen het vrije radiocircuit.
Tegenwoordig en dit is helaas al een tijd aan de gang, zijn het heren in maatpak die de lakens uitdelen, strak binnen een bepaald formaat of playlist waar de dj zich moet schikken in overdreven bla bla en spelletjes moet meespelen of
kan ophoepelen…..
Blij, dat ik zoals jij het vorige kon meemaken !!

Jan D.M.
Jan D.M.
18 augustus 2022 - 07:03 07:03
Antwoord aan  Claude Van Isterdael

Volledig met u eens Claude en Pieter: wanneer de ene uitgekwetterd is kan de andere kwetteraar beginnen. Wanneer mogen we ons aan “triootjes” verwachten ?

Dimitri
Dimitri
13 augustus 2022 - 21:31 21:31

Het lijkt geprogrammeerd op maat van ochtenddj Sven Ornelis om 21u het licht uit met Joe Easy non stop. Persoonlijk zou ik een muziekmix brengen tot 23u dan hebben de mensen die avondschift draaien ook nog wat ritme op de radio tijdens het naar huis rijden.

Don`t copy text!
5
0
Deel hier gerust uw gedachtenx