RadioVisie

  • .
    .

Joe: De ’toekomst van thuiswerken’ (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Evi Hanssen in de eerste aflevering van ‘Is Dit Nu Later?’

Gisteren, zaterdag 25 april, kon iedereen van 10:00 tot 12:00 afstemmen op het gloednieuwe ‘Is Dit Nu Later?’ met Evi Hanssen op Joe. Vier weken lang gaat zij elke zaterdag op zoek naar de positieve dingen die de luisteraars én bekende Vlamingen ontdekt en geleerd hebben terwijl ze in hun ‘kot’ blijven en of ze die ook willen volhouden na de coronacrisis.

Er kwam heel wat respons waarbij vooral opviel dat veel mensen ook na quarantaineperiode meer van thuis uit willen werken. Dus belde Evi met Vlaams minister van werk en economie Hilde Crevits, die wist te melden dat “Vanuit Vlaanderen geprobeerd wordt om de digitale revolutie nog met veel meer schwung proberen gerealiseerd te krijgen. Dat wil vooral zeggen: zorgen dat elk huishouden in Vlaanderen een digitale aansluiting heeft. We moeten dat in de komende periode zeker gerealiseerd krijgen.”

Ook voormalig VDAB-topman Fons Leroy kwam aan het woord over welke knelpunten werkgevers en -nemers moeten oplossen om thuiswerken mogelijk te maken. Ook geluksonderzoeker Leo Bormans kwam aan het woord en vertelde over hoe alle uitingen van positiviteit ook écht iets in gang kunnen zetten. Singer-songwriter Stef Bos had het onder andere over zijn verplichte repatriëring van Zuid-Afrika naar België.

“Ik had nooit gedacht dat die digitale versnelling zich zo snel zou voordoen”, liet Fons Leroy optekenen. “Hoe digitaler we gaan, hoe meer de hunkering naar fysiek contact. De coronacrisis is een opportuniteit om dat nieuwe evenwicht te vinden tussen beiden. We moeten onthouden dat we het digitale kunnen gebruiken om vrijer en autonomer te gaan werken, maar tegelijkertijd combineren met momenten waarop we elkaar fysiek kunnen ontmoeten.” 

Leroy ziet de arbeidsmarkt ook heel positief in: “het biedt ons opportuniteiten om een aantal negatieve evoluties die we gekend hebben te counteren. En dan denk ik dat de wereld van werk er morgen veel mooier uitziet dan voor de coronacrisis.”

° De volledige uitzending van ‘Is Dit Nu Later?’ is hier te beluisteren.


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Joe

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx