RadioVisie

  • .
    .

Joe Christmas: sneeuw, een burgermeester, een huis en een qr-code

Gisteren viel reeds de eerste sneeuw in Antwerpen. Heel lokaal, maar toch niet te ontkennen. Er zijn foto’s en filmpjes van gemaakt. Blij als kinderen – zelfs burgervader Bart deed mee – dartelde iedereen feestend, fris en een beetje frivool over de Grote Markt. Die sneeuw was er bovendien niet zomaar. Ho ho ho, no no no. De weergoden – weliswaar geholpen door mensenhanden – zorgden maar al te graag voor dat extra decorum tijdens de officiële lancering van Joe ‘Christmas all the way’, het digitale kerstkanaal op DAB+.

Wie inde buurt was, zag de vlokken al vanaf 09:00 uur. Zij die na 18:00 uur afzakten naar de Grote Markt, waren te laat. De vijf meter grote sneeuwman stond er wel nog. Hij had Joe-dj’s Heidi Van Tielen, Jan Bosman en burgemeester Bart De Wever gezelschap gehouden toen deze laatste het startschot voor dit digitale pop-up kanaal mocht geven. Twee maanden lang, de klok rond, kan je afstemmen op een continu stroom kerstmuziek. 

° Tekst gaat verder onder de foto’s

Bart De Wever: “Ik weet wat het is om 24/7 kerstmuziek te horen want mijn bureau is vlak naast de Grote Markt, waar ook de kerstmarkt van Antwerpen staat (lacht). Als ik moet kiezen tussen Last Christmas van Wham! of All I Want For Christmas Is You van Mariah Carey dan kies ik voor die laatste. Dat vind ik zoveel beter.” Tegen een burgermeester zeg je meestal geen nee, dus klonk om 16:55 uur, vijftig dagen voor kerst dat specifieke nummer van de Amerikaanse diva als eerste op de zender.

Op zaterdag 4 december opent dan – op diezelfde Grote Markt – het Joe Christmas House voor de vijfde keer z’n deuren. Tot en met zondag 2 januari wordt er elke dag live radio gemaakt van 12:00 tot 22:00 uur. Op vrijdagen en zaterdagen tot middernacht. Bezoekers kunnen ook genieten van verschillende kerstoptredens in de aangepaste setting. 

Robin Vissenaekens (Channel Manager Joe): “Joe is traditioneel de kerstradio van Vlaanderen en met een nieuwe digitale zender bewijzen we extra dat Joe al jaren hard inzet op digitalisering en op kerst. Na een jaar afwezig te zijn door Corona wordt deze nieuwe editie van het Joe Christmas House nog grootser en mooier en met veel meer concerten en radio uitzendingen dan tevoren.” 

° Joe Christmas is te beluisteren via DAB+, Joe.be, de Joe-app, Google Home, het Radioplayer-platform of via onderstaande QR-code.


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Joe
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx