RadioVisie

  • .
    Heynen
    .

JLB is echt naar zee – 33 (audio)

JLB is voor één keer ook echt naar zee. Na achttien maanden zonder vakantie, kan één weekendje er net van af. Collega Theo van Halsema was zo aardig om geheel vrijblijvend zijn diensten aan te bieden. Die uiteraard in groten dank werden aanvaard.

De man die mijn jeugd kleur gaf

Het jaar 2018 was nog maar net begonnen toen we werden opgeschrikt door het bericht dat Peter van Dam overleden was. Voor velen totaal onverwacht. Natuurlijk sterven er iedere dag mensen, zowel bekende als onbekende. Allemaal hebben ze hun eigen verhaal en hun verdiensten.

Bij de naam Peter van Dam gaan mijn gedachten terug naar het jaar 1976. Het jaar waarin ik Radio Mi Amigo had ontdekt. Ik was toen veertien jaar oud en als ik uit school terug kwam ging meteen de radio aan. En dat was altijd spannend. Het kon maar zo zijn dat er ’s middags andere dj’s aan boord zaten, dat er nieuwe reclames waren, andere jingles.

° Peter van Dam op Radio Mi Amigo (21/09/1976 – 17:00-18:00 uur)


En dan waren er de programma’s uit Playa de Aro, met onder andere Stan Haag, Joop Verhoof en natuurlijk Peter van Dam. Hem hoorden we in uitzendingen als de ‘Peter van Dam-show’, ‘Kassa Cash Casino’ en uiteraard de Mi Amigo Top 50. Als je nu terugkijkt op die periode dan kunnen we vaststellen dat van de mensen die toen Radio Mi Amigo voor ons maakten tot wat het was er velen niet meer zijn.

Directeur Sylvain Tack, de dj’s Joop Verhoof, Stan Haag, Haike Debois, Herman de Graaf, Dick Verheul en uiteraard Peter van Dam. Al bestaat Radio Mi Amigo al veertig jaar niet meer, het is helaas opnieuw iemand die mijn jeugd kleur heeft gegeven, die niet meer onder ons is.

Iemand die nooit meer tijdens speciale reünies herinneringen zal ophalen en mooie verhalen uit die periode kan vertellen. Zeker niet op de manier zoals hij dat kon… En dat is toch heel jammer!

° Peter van Dam kreeg in 2003 de ‘Life Time Achievement Award’ van de redactie van RadioVisie, uitgereikt door de Aalsterse Prins Carnaval. Serge Hadermann interviewde hem naar aanleiding van deze Award. Met een bijzonder spitante conversatie als gevolg.Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx