RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

JLB gaat (soms) naar zee – 50

With a little help from my friends

Ik ben de voorbije dagen druk bezig geweest om mijn voegere bureau opnieuw in ere te herstellen. En met vroegere bedoel ik de ruimte die ik had tot 1987. Toen werd onze zoon geboren en je weet wat er dan gebeurt… Je huis volgt eenzelfde soort beweging. Het wordt eveneens opnieuw geboren. Alles wordt anders ingedeeld. Het bureau werd een kinderkamer. Pa verhuisde naar… de zolder. Intussen is die zoon het huis uit en wordt zijn kamer opnieuw mijn domein…

Mits de nodige aanpassingen weliswaar, want de 70’s en 80’s waren minder veeleisend naar isolatie, verwarming en bekabeling (stroom en internet) toe. Daarmee ben ik bijna helemaal klaar. Nu nog de aankleding en inrichting vervolledigen waarvoor ik het op onzalige idee kwam om te kiezen voor de stijl van weleer. Verdomde nostalgie! Gelukkig had ik in een overbodige garage heel wat ‘oude spullen’ gestockeerd. Die kunnen grotendeels terug. Wat er niet meer is en waar ik niet zonder kan, wordt in tweedehands- en kringloopwinkels gezocht…

En tussendoor blijf ik bezig met het archiveren van bijna een halve eeuw verzamelen; boeken, tijdschriften, krantenknipsels, promomateriaal en foto’s. Met dit laatste gaat het minder vlot dan ik had gehoopt. Ik ben al twee jaar bezig! Woensdag jongstleden botste op een stapeltje computerdiskettes. Herinner je je ze nog? 5.25-inch groot, je kon er meestal 1.2 MB aan data op kwijt en vaak moest je die eerst nog formatteren zodat ze door een IBM compatibele computer konden worden gelezen. Helemaal uit de mode en zeldzaam zijn de computers die nog een diskettelezer aan boord hebben.

En toch heb ik er nog een stelletje van. Ze komen van het fotolabo van Spector. Gemaakt in de tweede helft van de jaren 90. Gelukkig heeft oud radiocollega Dirk Desmet nog het juiste apparaat in de juiste computer steken. Komende week gaan ze er één voor één in. De kans op succes is afhankelijk van de software die we nodig zullen hebben om de ééntjes en de nulletjes in beeld om te zetten. Op hoop van zegen!

De meeste echte foto’s – gedrukt op papier – steken intussen in nieuwe mappen, voorzien van de juiste labels. Minder snel gaat het met de collectie fotonegatieven en dia’s. Maar ik troost me met de gedachte dat langzaam ook zeker betekent. De meeste opnames kan ik me herinneren of situeren. Heel af en toe stoot ik op iets waarvan ik in de verste verste niet meer weet hoe ik eraan kwam en/of wat er eigenlijk op te zien is. 

Zoals bij deze twee foto’s, gemaakt begin 2002. Gelukkig is er tegenwoordig ook sociale media. Altijd is er wel iemand die meer weet. In dit specifieke geval was dat Jan De Meyer. Hij wist me te vertellen dat het een feestje betrof bij Radio 2 Oost-Vlaanderen met ondere andere Hendrik Cooleman (hoofd Radio 2 Oost-Vlaanderen), Johan De Maeyer, Geert Hoeck, Michel De Lange (technieker) en de dame van de discotheek en receptie, Diane Pieters (rechts).

Maar er ontbreken nogal wat namen. Mocht je jezelf herkennen of weten wie de andere feestvierders zijn, je weet me te vinden. Ik ga ervan uit dat we toen over deze bijeenkomst een bericht publiceerden bij RadioVisie. Als ik weer eens tijd op overschot heb, zoek ik het verder uit…


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over VRT Radio2
Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Geert
Geert
27 oktober 2019 - 11:00 11:00

Foto’s elke dag ontdek ik opnieuw een nieuw verleden…wie wat hoe…je merkt zo dat de tijd de snelheid van het licht overtreft.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx