RadioVisie

  • .
    .

Jingleweb eert Edwin Evers (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Nederland is een beetje triest want de meest populaire radioman van de ochtend stopt er na twee decennia mee. Edwin Evers laat de luisteraars van Radio 538  lichtjes verweesd achter. Tijd voor bloemen, pralines en andere geschenken dan maar. Ook Jingleweb doet z’n duit in het zakje. Op een heel bijzonder manier zelfs.

Zij zwaaien de vertrekkende ochtendjock uit met een speciale digitale ‘Edwin Evers Jinglemachine‘ met daarop twintig van zijn leukste jingles en tunes. In zijn uitzending speelden die altijd een grote rol. Zo maakte hij, pakweg elk half jaar, een set met zogeheten morning songs, langere jingles gebaseerd op bekende hits. Hij produceerde ze zelf hij hem thuis in Hardenberg.

Maar ook in de keuze van begin- en eindtunes, rubrieksjingles en andere muziekjes voor radio-items heeft Edwin altijd een ‘goede hand’ gehad. Zoals heel veel radiomakers maakt ook hij gebruik van library-muziek. Muziek per strekkende meter, te gebruiken voor tunes, jingles en promo’s.

Er zijn heel veel bedrijven die daarin handelen. Edwin weet er altijd de fijne tunes uit te halen. Zoals één van zijn openingstunes: ‘Strike up the band’, uitgebracht door Universal Production Music op het album ‘Big screen legends vol 2’. Gewoon online te horen.

Vandaag wordt voor de laatste keer ‘Evers staat op’, uitgezonden (06:00-10:00 uur). Aflevering 173 van jaargang 19, de uitzendingen eind jaren ’90 voor de KRO meegerekend. Precies twintig jaar dus. En daarom twintig jingles in de digitale jinglemachine, voor Edwin en zijn team, gemaakt door CSN Media.

° Radio 538


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx