RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Jingles uit Brussel op Amerikaanse radio

Een Amerikaans radiostation dat een beroep doet op een Belgische jingleproducent. Het mag dan al de derde keer op rij zijn dat Brandy jingles produceerde voor ‘Jay Towers in the Morning’ van WNIC in Detroit, het blijft toch bijzonder. De Brussels jingle-bakker zette zich z’n schouders onder een opdracht van het redelijk legendarische station.

Jay Towers, de Amerikaanse radio- en televisie personality, heeft de populairste ochtendshow in Detroit. Een stad met zo’n 670.000 inwoners in de staat Michigan waar liefst… 93 radiostations zijn te beluisteren. Alle omroepbanden bij elkaar opgeteld. Dat maar om alle verhoudingen te schetsen. “Vooral de unieke sound die Brandy elke keer creëert, is zo bijzonder” vertelt Jay Towers. “Ze slagen erin om mijn show een memorabele sound te geven die ook mijn merk versterkt en die niet kan worden geïmiteerd”.

De basis voor het pakket zijn tracks uit de Kick Up-catalogus (wordt permanent uitgebreid) die een eigen bewerking kregen voor één van de leading morningshows in de States. De tracks kregen een bewerking zodat ze klinken alsof ze op maat zijn gemaakt. Tom Van der Biest, creatief directeur bij Brandy: “Het is een plezier om met Jay samen te werken. Hij weet heel precies wat hij wil. En een sterk eindresultaat begint bijna altijd met een sterke briefing.”

Jay Towers: “Alles moet op elkaar afgestemd zijn: ons ochtendprogramma en alles er rond. En de jingles moeten een logisch vervolg zijn van de brand. De jingles passen perfect. En onze luisteraars komen naar ons toe terwijl ze onze jingles zijn!”


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx