RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Jingle-fan maakte van hobby zijn beroep (audio & video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

We duiken dit keer in de aantekeningen en artikelen uit de maand maart 1979. Zo vond ik onder meer terug dat de Amerikaan Ben Freedman besloten had om van een hobby zijn werk te maken. Het moest bovendien een bloeiende onderneming worden. De Texaan was al sinds 1956 gegrepen door het fenomeen jingle, toen nog compleet onbekend aan deze kant van de oceaan.

In 1964 begon het goed toen Ben voor WNIA in Buffalo eenvoudige mono ‘voice over’ jingles maakte. Jingles met bijvoorbeeld de naam van de radiomaker die op dat moment was te beluisteren. In de loop der jaren, tot en met 1978, verzamelde Ben ruim driehonderd complete jingle demo’s en pakketten. Hij besloot in 1974 een eigen productiestudio uit te rusten in samenwerking met Roger Lutt. Deze laatste had de beschikking over een revolutionaire Moog synthesizer.

Vanaf 1974 werden in de studio vele jingle pakketten verkocht, vooral aan de kleinere radiostations, tegen uiteraard zeer lage prijzen. De internationale doorbraak kwam er in 1977 toen een pakket mocht geleverd worden aan Radio Luxembourg. Hierdoor werd het mogelijk om een nieuwe markt aan te boren, die van de ongeveer dertigduizend discodeejays in Engeland. Zevenhonderd van hen werden klant.

In 1979 waren in de Verenigde Amerikaanse Staten de zeer goede jingles van Ben Freedman op honderdzestig radiostations te horen. Een jongensdroom was werkelijkheid geworden.

° JingleGuy Productions (aka Ben Freedman)

Hans Knot


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx