RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Jingle Academy gaat van start

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De Jingle Academy, Nederlands eerste jingle opleiding, is van start gegaan. Bart ‘De van Gogh van de jingles’ verzorgt de colleges. De Jingle Academy is een initiatief van Top Format, producent van jingles voor veel regionale, commerciële en NPO-radiozenders.

Op de foto zien we Bart van Gogh in de studio van Exalto, waar de lessen van de opleiding plaatsvinden. Hier zullen ook jingles ingezongen en gemixt gaan worden. Over Van Gogh verscheen recent het boek ‘Bart! De Van Gogh van de jingles’. Hij maakte onder meer jingles voor NOS Tour de France, TROS, Radio 2, Sky Radio, Radio 10 en Radio Veronica. In een heel ver verleden – februari 1977 – zat hij heel even aan boord van de MV Mi Amigo om er live programma’s te maken, als Erik Beekman, voor Radio Mi Amigo. Hij was toen… zeventien jaar.

Eerste opleiding voor jingles 

Van Gogh: “Ik ben blij dat er eindelijk een opleiding voor het jingle-vak is. Aan animo is overigens geen gebrek. We hebben besloten elf deelnemers te selecteren voor de eerste editie van de Jingle Academy, aangezien we hen allemaal persoonlijk willen begeleiden. De afgevallen kandidaten staan nu op een wachtlijst voor de tweede Jingle Academy.”

“Leuk om te vermelden: de kandidaten en deelnemers aan de Academy zijn erg divers. Het gaat om jongeren van negentien jaar die nog studeren tot gepensioneerden die jingles altijd interessant vonden. Maar ook mensen die tijdens de coronaperiode bedachten dat ze een carrièreswitch wilden maken. De jingle heeft voor veel mensen toch een bepaalde aantrekkingskracht.”

Domien Verschuuren en Hans van Vondelen

Lennard Groot (CEO van Top Format): “Met deze opleiding willen we het vakmanschap van de jingle-pioniers overdragen aan volgende generaties. Daarbij ben ik heel blij dat ook vakmensen als technicus producer Hans van Vondelen (verantwoordelijk voor het mixen van Beste Zangers) gastbijdrages leveren aan deze opleiding. Ook Qmusic dj Domien Verschuuren komt aan het woord. Zo worden er diverse perspectieven geboden en gaat er geen kennis verloren.”

De Jingle Academy bestaat uit twaalf delen, waarin deelnemers leren hoe ze een jingle-pakket van A tot Z produceren. Dit behelst onder meer het componeren, opnemen, mixen en na-produceren van een jingle-pakket. Het volgende programma start in 2022.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Bart van Gogh: ‘Radio overleeft komst podcasts’

‘Maar moet nu wel digitaliseren’ Het einde van de radio is in het verleden al Lees verder

Eerste exemplaar biografie aan Bart van Gogh overhandigd

Bart! De Van Gogh van de jingles vertelt over 40 jaar radio Ton Lathouwers, één van de initiatiefnemers van Radio Lees verder

Nederland: Top Format lanceert eerste Jingle University

TopFormat, producent van jingles voor veel regionale, commerciële en NPO-radiozenders, lanceert de Jingle University. Deze Lees verder

Blad 745: DAB+ in Henegouwen, Not so difficult, en een babbel met Bart (video)

• We starten met een redelijk historisch bericht: de eerste reguliere lokale mux in België. Lees verder

Blad 1647: Nostalgie, RadioDay, Qmusic

• Het Christine McVie-effect bij Nostalgie • Nederland: RadioDay komt terug in 2023 • Kamal Lees verder

Blad 1646: Radio Singjaal, Tomas De Soete, Top 2000 a gogo

• Radio Singjaal's Top 100 Aller Tijden • VRT ontslaat Tomas De Soete • Herman Lees verder

NPO Radio 2 DJ’s warmen zich op voor ‘Top 2000’

Op 7 december aanstaande verzamelen alle presentatoren van NPO Radio 2 in het Top 2000 Lees verder

Blad 1644: Mediaconcentratie, Joe, Top 2000 Stembus (video)

• Mediaconcentratie in Vlaanderen • Joe's Pakje van je hart op bezoek bij Tia • Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx