fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Jimmy, Elvis en Falco tellen af bij Joe (video)

Zijn hitlijsten aan een revival toe? Of zijn ze nooit (helemaal) weggeweest? Laat het publiek zich tegenwoordig stukken minder leiden door de nieuwste songs, blijkbaar is er wel nog een ruim publiek voor de numerieke rangschikkingen van oude(re) songs. Joe levert quasi een hele week het bewijs…

Maandag 23 september start de Top 2000 er. In de aanloop ervan kreeg het ochtendduo Sven Ornelis en Anke Buckinx onder andere Jimmy Hendrickx, Elvis en Falco over de vloer tijdens hun programma. De lijst wordt volgende week gepresenteerd door heel wat Joe-dj’s. Evi Hanssen en Kris Wauters sluiten daar dit jaar bij aan. 

Mensen vernoemd naar een artiest uit de Top 2000 

Nogal wat landgenoten hebben hun voornaam te danken aan deze of gene artiest die hun respectievelijke ouders op handen en voeten droegen. Sven en Anke ontvingen sinds vorige week donderdag elke ochtend een naamgenoot van een bekende Top 2000-artiest. Al wisten ze op voorhand niet wie er langs kwam en moesten ze elke ochtend raden wie er in de studio voor hen ging staan. Zo kwamen onder andere Jimmy Hendrickx, James Brown, Falco, Roxette, Elvis, Sting en Bryan Adams langs.

En Falco gaf daarbij nog een aantal pittige details over deze Duitse zanger zijn leven mee. De naam Falco komt trouwens wel meer voor in Vlaanderen. Zoals enkele andere opvallende ‘verschijningen’. Over een periode van 18 september 2009 en 18 september 2019 zijn er maar liefst 14 jongens met de naam Falco geboren, 33 keer Elvis, 17 keer Elton en 32 meisjes kregen de naam Shakira. 

Evi Hanssen en Kris Wauters presenteren voor het eerst mee de Top 2000

Zoals ieder jaar wordt de Top 2000 in duo’s gepresenteerd. Dit jaar kruipen Joe-dj’s Evi Hanssen en Kris Wauters voor het eerst mee achter de microfoon. Kris presenteert op 2 oktober en Evi zal naast Alexandra gaan zitten op 23, 24 en 27 september en ook nog eens op 1 en 3 oktober. Als het van Evi afhangt, mag de nummer 3 in de Top 2000 er alvast als volgt uitzien:

“Het is moeilijk om maar drie nummers te kiezen. De Top 2000 is gewoon tweeduizend nummers lang feest, herinneringen en jeugdsentiment. Als ik dan toch moet kiezen, dan zet ik ‘Pump Up The Jam’ van Technotronic op 3 en Golden Earring met ‘When the lady smiles’ op 2. Mijn absolute nummer 1 is ‘Respect’ van Aretha Franklin. Een vrouwelijke power-song ‘avant la lettre’. Het is eigenlijk een nummer dat op de lagere school onderwezen zou moeten worden, om kinderen te leren dat respect voor elkaar de basis van alle relaties is.”

Zoals gebruikelijk presenteren Sven en Anke tussen 06:00 en 09:00 uur. Alexandra neemt het vervolgens over tot 12:00 uur en krijgt afwisselend gezelschap van Evi Hanssen, Kris Wauters en Born. Carl Schmitz praat de plaatjes aan elkaar met Anne Paulissen van 12:00 tot 16:00 uur. Raf en Rani blijven op hun vertrouwde stek tussen 16:00 en 19:00 uur. De avond is van 19:00 tot 22:00 in de handen van Kenneth Stevens en Leen Demaré. 

Top 2000

De Top 2000 is de jaarlijkse toplijst van Joe gekozen door luisteraars. Ze loopt non-stop van 23 september tot 4 oktober. Live te volgen via Joe, online via joe.be of via de Joe-app.


TVV Sound

Meer over Joe

Je zou ook interesse kunnen hebben in...
You like Joe al zo’n 194.000 keer!

Op 18 augustus liet Joe weten dat er kon gestemd worden voor de Top 2000, Lees verder

Blad 563: Jingles, Joe en vrouwen (video)

Toetsenist Minoru Mukaiya (Casiopea) combineerde twee passiesJoe bedacht een hitlijst met een fijne woordspeling en Lees verder

Joe organiseert ‘Het Nationale Kampeerweekend’

Staycation - vakantie vieren in eigen land – lijkt meer dan ooit de trend deze Lees verder

Elodie legt het uit aan Evi bij Joe (video)

 Evi Hanssen schotelde deze ochtend, zaterdag 27 juni tussen 10:00 en 12:00 uur, ‘De 10 Lees verder

Kevin vertelde het aan Evi bij Joe

In ‘Het Heilig Huis Van Hanssen' bij Joe nodigt Evi Hanssen bekende Vlamingen uit om Lees verder

Bart legde het uit aan Evi bij Joe (video)

De verhalen van Bart Peeters achter de Tien Geboden? Die kwamen luisteraars deze ochtend te Lees verder

De ‘Anderhalve Meter Borrel’ van Joe en HLN

De zomer staat voor de deur en die zal meer dan ooit beleefd worden in Lees verder

Joe: Kürt Rogiers opende Huis van Hanssen (video)

Het ‘Heilig Huis Van Hanssen’ is terug bij Joe. Evi Hanssen schotelt elke zaterdag twee Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Meer in deejays, hitlijst
(Ver)Meer Mi Amigo verhalen – 9 (audio)

Het is vandaag 21 september… 1992 (audio)

Het radiodagboek van 21 september – 264 (audio)

MNM Let’s get digital

De ‘noorderburen’-editie van Het Blad (video)

Nostalgische column Hans Knot – 89 (audio)

Sluiten