RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Jens Lemant nam afscheid van Radio2 West-Vlaanderen

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De regionale ochtendblokken bij Radio2 worden volgend jaar vervangen door een landelijk programma dat zal worden gepresenteerd door Peter Van de Veire en Kim Van Oncen. Met andere woorden, dezer dagen wordt volop afscheid genomen van de regionale presentatoren. In West-Vlaanderen zat Jens Lemant vrijdag jongstleden – 23 december – voor de laatste keer achter de microfoon. Het sein voor collega’s en vrienden om hem te verrassen. 

Sedert maandag 5 maart 2018 presenteerde Jens Lemant het ochtendprogramma ‘Start je dag’. Hij nam toen de fakkel over van Nico Blontrock die kandidaat was bij de gemeenteraadverkiezingen in Brugge. Jens was sinds 2011 aan de slag bij Radio2 West-Vlaanderen, hij presenteerde twee jaar lang ‘Avondpost’. Sinds 2013 was hij elke zomer te horen aan de kust en ook als vaste nieuwsstem.

Het stond op de muren geschreven

Onder andere zijn vriendin, vaste weerman Geert Naessens en Chris Dusauchoit die elke week zijn West-Vlaamse kijk op de actualiteit met een dialectwoord aangaf en verklaarde – kwamen langs in de voor deze speciale gebeurtenis leuk gedecoreerde studio. Zo waren op de ramen diverse boodschappen geschreven. Onder andere de tekst van zijn lievelingslied ‘Video killed the radiostar’. Ook ‘Jens Lemant, het was plezant!‘, sierde een raam.  

Bart Segers, waarmee Jens jarenlang het regionale ochtendblok maakte was er eveneens bij. Hij had ze gezocht en gevonden, de bloopers die Jens de voorbije jaren maakte op de radio. “Vanaf zeven uur heb ik hier niets meer in de hand en zal ik het gewoon moeten ondergaan. En ik ben niet zo voor verrassingen!”, aldus de afscheidnemende presentator.

Van Geert Naessens kreeg hij nog een pluviometer. “Ik verwacht dat je elke ochtend om zes uur doorstuurt hoeveel liter er in Brugge is gevallen hé!”, klonk het met een knipoog. Chris Dusauchoit had een gedicht geschreven in het West-Vlaams. “Een beetje mijn afscheidsbrief voor jou. En ik heb het nog braaf gehouden. Maar Jens we zullen je echt missen. Bij de tv hebben ze er een echte BV bij!

Net voor 08:00 uur nam een geëmotioneerde presentator afscheid. Met ‘Can’t hold us’ van Macklemore werd de uitzending afgesloten. Jens blijft in de media en koos er zelf voor om in 2023 voor het regionale Focus/WTV te gaan werken. Geboren in Lauwe en woonachtig in Brugge, blijft hij als het ware voet op eigen bodem zetten. (DP)

° Audiofragmenten van de afscheidnemende Jens Lemant op de website van Radio2, klik hier.


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over VRT Radio 2

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx