RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Jarige Tineke de Nooij bekroond met oeuvreprijs

Al meer dan zestig jaar is Tineke de Nooij actief op radio en tv. En nog steeds is zij de Koningin van de Radio. Vriend en oud-Radio Veronica-dj Ad Bouman reikte daarom gisteren, 27 april, de Media Oeuvre Award 2021 uit aan de moeder aller vrouwelijke dj’s. Precies op haar tachtigste verjaardag en dit in een speciale uitzending van haar eigen Omroep MAX-programma ‘TinekeShow’. De prijs is een initiatief van Spreekbuis.nl, het grootste online vakplatform voor mediaprofessionals in Nederland.

Het juryrapport meldt: Al op haar twaalfde was zij voor het eerst te horen op de radio. Vanaf haar achttiende ging ze aan de slag voor Radio Veronica en schreef zij als eerste vrouwelijke diskjockey van Nederland omroepgeschiedenis. En ze is nu ook nog het langst actief in de landelijke media. Tineke is en was radiomaakster, tv-presentatrice, voice-over, onderneemster, podcastmaker, middag tv-initiator, regisseuse, producent, columnist en ze zet zich met de Tineke Trofee in voor veel goede doelenprojecten.

Genoeg redenen waarom zij volgens de jury een oeuvre award verdient, maar de jury legt vooral nadruk op haar enorme vakbekwaamheid waar collega’s, maar vooral haar luisteraars van mogen genieten. Volgens jurylid Richard Otto (uitgever van vakmediaplatform Spreekbuis.nl) is het zeer vanzelfsprekend dat De Nooij deze prijs ontvangt. “Haar gehele carrière weet zij Nederlanders voor de radio én tv te krijgen. Zelfs op haar tachtigste is ze nog steeds het luistercijferkanon van NPO Radio 5!”.

° Tekst gaat verder onder de foto.

Ad Bouman (foto boven): “Zonder Tineke was ik waarschijnlijk nooit bij Radio Veronica komen werken. Zij wist één van de opnametechnici van de zeezender te overtuigen om mij aan te nemen. Naast mijn eigen programma’s was ik van haar programma’s Koffietijd, Jazzjournaal en later Tineke, de opnametechnicus. In de toch wel mannenwereld van Veronica, stond Tineke haar mannetje wel.”

Over de Media Oeuvre Award

De Media Oeuvre Award is een jaarlijkse prijs van vakplatform Spreekbuis.nl voor de nog actieve mediaprofessional, die in zijn of haar carrière van grote invloed is geweest op het Nederlandse medialandschap. Voorgaande winnaars waren Jan Slagter en André van Duin. De winnaar wordt geselecteerd door de jury, bestaande uit Niels Baas (NLZIET), Bas Nieuwenhuijsen (Aether/Spreekbuis.nl) en Richard Otto (Uitgever Spreekbuis.nl). De Media Oeuvre Award wordt mogelijk gemaakt door NLZIET.


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Veronica
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx