RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Jan en Huib steken hun neus in boeken bij Radio Lede

Radio Lede, da’s een internetradio die (gelukkig) ook nog via Proximus TV en hun eigen videokanaal op Twitch is te beluisteren, blijft gestaag aan de weg timmeren. Alhoewel wereldwijd te beluisteren, ligt de focus vooral op de eigen regio van Groot Lede (Impe, Lede, Oordegem, Smetlede, Wanzele en de wijk Papegem, deel van de vroegere gemeente Vlierzele). Goed voor net geen 19.000 inwoners.

Een boekenprogramma is de volgende realisatie van het team achter dit lokale radio project. Een apart initiatief, want veel collega radiostations wagen zich niet aan een dergelijk onderwerp. Toch gaan Jan Lievens en Jan Huib Nas  die leemte opvullen. Op zondagnamiddag duiken zij in die boeken die hen raken.

“Zoals wel vaker gebeurt in Coronatijd, waren Jan Lievens en ik in gesprek op Messenger”, vertelt Jan Huib Nas. “We bespraken een boek dat Jan net gelezen had, en dat hij promootte op Facebook. Van het een kwam het ander, en stilaan groeiden de wilde plannen voor een boekenprogramma”. 

Jan Lievens vult aan: ‘Wij hebben beiden een zeer verschillende achtergrond, maar het lijkt ons buitengewoon boeiend om juist vanuit dat verschil naar dezelfde boeken te kijken. We zullen dan ook iedere uitzending een boek bespreken dat we beiden gelezen hebben.” 

De uitzendingen zijn thematisch opgebouwd. De boeken, de gasten en de muziek vormen een geheel. De start is op zondag 7 juni om 13:00 uur. Het thema die uitzending is D-Day. 


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx