fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

Italië: RAI breidt uit op DAB+

De Italiaanse publieke omroep RAI breidt haar digitale radio-aanbod uit met twee nieuwe radiostations. Deze maand gaan Radio 1 Sport en Radio 2 Indie van start via verschillende digitale kanalen waaronder DAB+. Hiermee groeit de portfolio tot twaalf radiostations.

Momenteel zendt de RAI via DAB+ al Radio 1, Radio 2, Radio 3, Gr Parlamento, Iso Radio en Radio Classica uit, alsmede de digitale themakanalen Radio Live, Radio Kids, Radio Techete’ en TuttaItaliana. Vanaf donderdag (14 juni) komt Radio 1 Sport erbij, een spin-off van Radio 1 en geheel gericht op sport. Het nieuwe project trapt af met de eerste wedstrijd van het WK Voetbal tussen Rusland en Saoedi-Arabië. Maar ook de Champions Leaque, de Europa Leaque, volleybal, de Giro, de Tour de France, Formule 1 en de MotoGP krijgen een plek in het uitzendschema.

Op donderdag 21 juni krijgt ook Radio 2 er een digitaal zusje bij: Radio 2 Indie. Dit kanaal biedt nieuwe alternatieve muziek en Italiaanse popmuziek aan. Ook zullen er verslagen van live muziekevenementen te horen zijn. Het is overigens de bedoeling dat er dit jaar nog een dertiende station voor de RAI bijkomt. Aan een spin-off voor Radio 3 wordt momenteel hard gewerkt. (Radio.nl)


TVV Sound
Yesterdayland
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Van de acht bureaus die een shortlist haalden op The New York Festivals, hebben er
Joyne nu toch van start op 1 augustus  Het lijkt nu echt en helemaal definitief
Na een onderbreking van een jaar hebben NRJ en de bekende presentator Cauet hun ruzie
° Klik op de krantenscan voor grotere afbeelding.
Ook dit jaar trekken weer vele tienduizenden landgenoten op vakantie naar Italië en strijken neer
VRT stopt per 1 december de uitzendingen in de digitale ether van Eén, Canvas en
Radio in je bloed Afgelopen woensdagmiddag. Een zwembad. Met daarin een paar volwassenen, een paar
Jan blijft het doen bij kaarslicht Bij de oudere radiofans klinkt zijn naam nog steeds

3
Reageer op dit artikel

avatar
1 Aantal reacties
2 Antwoorden op reacties
0 Volgers
 
Meest beantwoorde reactie
Artikel met de meeste reacties
3 Personen die reageerden
Pieter Van BandenLuc Van CoillieJozef MERMANS Personen die recent reageerden
  Inschrijven  
Abonneren op
Jozef MERMANS
Gast
Jozef MERMANS

Al lang is er in Italië DAB+. Ik kies ieder jaar het zelfde stekje in het noorden van Italië om op vakantie te gaan. Vorige zomer liet ik mijn radiootje zoeken naar DAB+-zenders. Het vond er zonder problemen 86!
Ik moet er wel bij zeggen dat ik luister via de antennes op de ‘Paganella’ en daarom heb je ook uitstekende ontvangst van RAS Süd Tirol. Met andere woorden: buiten de vele Italiaanse openbare en privézenders, zitten al de grote stations uit Oostenrijk, Zwitserland en Beieren meteen luid en duidelijk in het pakket. Een zaligheid… Ik kijk weeral uit naar de maand juli!

Luc Van Coillie
Lid
Luc Van Coillie

Eigenlijk hoeft u niet op volgende juli te wachten.
Met een satellietschotel gericht op de “Hotbird”-satelliet (13°-oost) ontvangt u -zelfs in gans Europa- alle Italiaanse RAI -TV- & radio-programma’s en een flink aantal privézenders. Ook alle Zwitserse radioprogramma’s zijn er vrij te ontvangen.
Via de Astra-1-satelliet (19,2°-oost) ontvangt u, gratis, praktisch alle Duitse TV- & radio-programma’s, de Oostenrijkse ÖRF-radiozenders, het radiopakket (+- 60) uit Frankrijk; en nog veel meer.
Via de Astra-2-satelliet (28,5°-oost) zijn dan weer (onder meer) alle BBC-TV en radio’s, de diverse ITV-, Channel 4- & 5-TV-programma’s vrij te ontvangen. Ook een pakket privé-radio’s.
Voor de liefhebber, de investering waard!
Up-to-date overzichtslijsten zijn te vinden op volgende site: http://www.lyngsat.com

Pieter Van Banden
Lid

Ook ik kan dit alleen maar aanbevelen!Honderden radio’s en meestal in digitale buitengewone kwaliteit.Tot zelfs in 320 kbps is dat geen uitzondering !

Meer in Actueel
Het Avondblad van 12 juni (video)

Joyne komt naar Vlaanderen (video)

Annemie Peeters: ‘Ik voel me beledigd’ (audio)

Het Avondblad van 11 juni (video)

Het werkelijke verhaal van de VAR en Medialaan

‘Spijkers met Koppen’ wordt 30 (video)

Sluiten