RadioVisie

  • .
    .

Isla106 (bijna) een jaar jong

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Wat begon als net geen gek idee, ontwikkelde zich tot een project met allures dankzij een ongezien doorzettingsvermogen. Het idee: met Isla106 het uitgaansleven op Ibiza en de omliggende eilanden een flinke boost geven. Een ideale warming up dus voor roemruchte clubs als Amnesia, Privilege en Eden die de duizenden vakantiegangers continu vermaken. 

Het format: pompende beats en een onwaarschijnlijke line up van dj’s en presentatoren die via hun vakmanschap de dance tracks van weleer van onder het stof halen en continu verheerlijken. Covid-19 trok echter een zware streep door de rekening van de Rotterdamse eigenaar. Opgeven stond echter en staat gelukkig nog steeds niet in zijn woordenboek.

De hoofdrolspeler: Peter Gelderblom 

In een vorig leven de presentator van ‘Wheels of Revolution’ bij de Nederlandse lokale radiostations Decibel en Channel X, waarbij de man achter de Top 40 hit ‘Waiting 4′, de steeds snel evoluerende trends in het uitgaansleven in kaart bracht. En vermits samenwerken met collega’s altijd aantrekkelijker is dan elkaar met getrokken messen te beconcurreren, volstond zijn expertise ruimschoots om hen aan boord te halen. 

Zo ontstond, door een samenloop van omstandigheden, het door Afrobros gecomponeerde ‘Instagram’ voor de Willebroekse helden van Tomorrowland: Like Mike en Dimitri Vegas. Maar het zakenimperium snakte uiteraard naar meer en naar iets waarover men tientallen jaren later nog zou praten. Een radiostation voor de typische vakantiebestemmingen om het doorgaans grijze, monotone en routineuze bestaan even om te ruilen?

Working my way back to you

Met de nodige Spaanse contacten, gekoppeld aan moedige financiële inspanningen ontstonden de (knappe) faciliteiten om Isla106 op een degelijke basis te lanceren. Bij de samenstelling van het team werd de lat bijzonder hoog gelegd. Naast de onvoorwaardelijke voorliefde voor old shool house, disco, rap en funk, inclusief een hap uit het dansbare Top 40 werk, moesten de medewerkers over de nodige ervaring in het zaterdagavond circuit beschikken. 

Mits wat puzzelwerk en een uitgebreid netwerk van kennissen doken Edo Peters, Tiësto, Jaydee (Robin Albers), Hardwell, de met prijzen overladen Armin van Buuren (A State Of Trance), Dennis Ruyer (Dance Department 538) en Wessel van Diepen (The Global Dance Chart Top 40) in de programmering op.

De kroon op het werk was de aanwerving van de mixpionier uit Nijmegen, die door velen als ‘de man van de hogere wiskunde’ wordt bewierookt. Na talloze omzwervingen via Radio Veronica en Radio 538 werd Ben Liebrand met meer dan open armen verwelkomd. 

De bewondering voor zijn uitgebreide repertoire, gaande van de jaarlijkse grand mix tot de nog steeds lopende minimix, groeide op 27 september van vorig jaar uit tot een bruisend verjaardagsfeest waarbij Isla106 en Jochem Gerrits, de eigenaar van het Nederlandse label High Fashion Music, de in Calgary wonende Liebrand, feliciteerden.

Remedie tegen de pandemie 

Niettegenstaande de teruglopende advertentie-inkomsten bij talrijke mediabedrijven, waardoor afdankingen onvermijdelijk werden, bleef Isla106 onverstoorbaar in de lucht. Met dezelfde ploeg die inmiddels nog verrijkt werd met de komst van Bob Sinclar. Het ongebreidelde enthousiasme en vooral de stellige ambitie om een ‘smile on your face’ te brengen, bleef intact. 

Met voorzichtige hoop op verbetering, het liefst zo gauw mogelijk en in afwachting: Happy Birthday! (FVM)

° Isla106


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

De party van Ben en Peter bij Isla 106 (audio)

Isla 106 beloofde een bruisend eerbetoon aan Ben Liebrand. Hij die tijdens de vorige eeuw Lees verder

Dubbel feest bij Isla 106 (audio)

Luisteren naar Isla 106 is gelijk aan het onbezorgd inademen van de sfeer op Ibiza. Lees verder

Isla 106 nu ook op de Canarische Eilanden

Wat nog geen half jaar geleden een stoute droom was, evolueerde inmiddels in een snel Lees verder

Isla 106 verwelkomde Edo Peters

Dat nauwelijks een half jaar na de voorzichtige introductie van Isla 106 de zender zou Lees verder

Blad 1652: Nostalgie, Stephan Komduur, Radio Contact (audio)

• Nostalgie laat oude tv-quizzen herleven • Philip Bloemendal Prijs voor Stephan Komduur • Noord-Frankrijk: Lees verder

Willy neemt Tomas De Soete aan boord

Tomas De Soete neemt na de kerstvakantie bij Willy tijdelijk het ochtendblok van Wim Oosterlinck Lees verder

Nostalgie schrapt laatavond, exit Herbert Bruynseels

Na Joe vindt ook Nostalgie een gepresenteerd laatavondprogramma geen prioriteit meer.

Blad 1650: Kim Debrie, Radio Report, Music Historian, Musikcube

• Kim Debrie doet het zonder appendix • Het maandelijkse radiorapport van Hans • Kende Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Rob
Rob
8 maart 2021 - 14:32 14:32

wordt heel vaak beluisterd thuis en in de auto via streaming. Jammer dat ze zo’n format nog altijd niet snappen in Vlaanderen want onlangs is nog bekend gemaakt dat deze muziek één van de meest populairste is.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx