RadioVisie

  • ..

Isla 106 verwelkomde Edo Peters

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Dat nauwelijks een half jaar na de voorzichtige introductie van Isla 106 de zender zou uitgroeien tot hét uithangbord van de Balearen, oversteeg de verwachtingen. Omringd door een aantal ronkende namen uit het zaterdagavondleven zoals Ben Liebrand, Sven van Veen en Robin Albers debuteerde gisteren, zaterdag 27 juni, nu ook ook Peter Gelderblom. De traditionele vakantiefolders kregen er meteen een extra attractie bij die de volgende zomerbestemming kan bepalen. Om het Ibiza-gevoel extra aan te wakkeren, was er opnieuw prima nieuws.

Edo Peters (foto bovenaan) in één adem voorstellen? Onbegonnen werk gezien zijn gigantische staat van dienst. Tweetalige nieuwslezer en presentator bij enkele zeezenders en gewaardeerde rots in de branding bij duizend-én-één lokale stations die tijdens de jaren ’80 van de vorige eeuw nog in de grijze schemerzone tussen piraterij en legaliteit vertoefden. Ervaring zat dus waardoor het voor de hand lag dat de Amsterdammer zich op zaterdagnamiddag (14:00-16:00 uur) helemaal mocht uitleven.

‘Once You Get Started’ van Rufus en Chaka Khan om te beginnen, ideaal als inleiding. Dat zijn komst vier jaar en vier maanden op zich liet wachten, kon de pret niet drukken. Zeker wanneer bleek dat ook de liefhebbers in Hongkong, Brazilië en op Curaçao de weg naar Isla 106 hadden gevonden. Potentiële vakantiegangers op voorwaarde dat het coronavirus niks dwarsboomt. Een rijke muziekkeuze

Van The Isley Brothers tot Stevie Wonder, met een kleine omweg langs Laura Branningan, Sheila & The B. Devotion. Er werd met de nodige ‘Selfcontrol’, maar met enthousiasme in overdrive en met humor ‘This is the only radiostation in the world that has two Peters’, meteen een stempel gezet. Het zendgebied rond de Middellandse Zee werd een danstempel zonder dat men van overheidswege het respecteren van de ‘social distancing’ moest checken. En geen enkel blok op Isla106 ontsnapte aan de Britse funkband Level 42 gezien hun Nederlandse verleden. ‘Children Say’ in de 12” versie om – voor zover nog nodig – de veelzijdigheid van bassist Mark King te demonstreren, volgde.

Even verrassen met een onuitgegeven concertfragment? Souldiva Jocelyn Brown met een overdonderende versie van ‘Somebody’s Elses Guy’ waarbij een blazerssectie zelfs even goochelde met ‘I Wish’ van Stevie Wonder. Prima voer voor de fans en voor de partyfreaks. Wie het mocht ontgaan zijn: ‘The Only Way Is Up’ van Yazz & The Plastic Population kwam wel degelijk van Otis Clay net zoals ‘What A Fool Believes’ van Aretha Franklin, eigenlijk een compositie van Michaël Mc Donald. En vermits Ibiza en Mallorca grotendeels Spaanstalige bewoners telt, speelde Edo hierop handig in met de vertaling van ‘I Just Can’t Stop Loving’ en ‘Todo Mi Amor Eres Tu’ van Michael Jackson. Alles behalve ‘Bad’ dus.Het slotakkoord

Met The Emotions en ‘I Don’t Wanna Lose Your Love’ kwam het einde aan Edo’s meer dan geslaagde vuurdoop bij Isla106. Met ‘I Promise You: Next Time The Party Is Mine’ viel de passende en finale bedenking als aanloop naar ‘The Furure is Mine’ van DJ Cassidy. Isla 106 kondigde tussendoor niet enkel de komst van meer schoon volk aan om onder andere de nachtprogrammering op te smukken. Zou er misschien al geskypet zijn met Austin in het verre Texas, waar een beroemde specialist en de trotse bezitter van de ‘Marconi Oeuvre Award’ tegenwoordig leeft? Wachten dus op witte rook, maar de zaterdagse combinatie tussen de nieuwe aanwinst en hét station voor het ‘Party Island’, zit in ieder geval als gegoten. (FvM)

° Isla 106


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
jojo
jojo
25 juli 2020 - 19:05 19:05

Spiegelbeeld foto, weet niet eens hoe een camera werkt.
Nu maar wachten dat ze hem daar zat zijn en er weer uitgeschopt wordt.

edo.jpg
Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx