RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Isla 106 nu ook op de Canarische Eilanden

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Wat nog geen half jaar geleden een stoute droom was, evolueerde inmiddels in een snel evoluerend project. Ondanks alle belemmeringen door de corona  lockdown en weinig vakantiegangers op de typische vakantiebestemmingen greep een Rotterdammer de unieke kans om het spreekwoordelijke gat in de markt te vullen met een radiostation, dat met pompende beats en een cocktail van ‘old school’ soul, funk, house en disco  ophef maakt. Een offensief dat na Ibiza en Mallorca nu ook op de Canarische eilanden neerstrijkt.

Ter herinnering: ‘Mastermind’ Peter Gelderblom. Al jaren een begrip in het swingende uitgaansleven en bij bekende zenders als Radio Decibel en Channel X, waar hij tijdens de ‘Wheels of Revolution’ nog de actuele trends in de dance sector schetste. Naast de hit ‘Waitin’ 4′ zette de uitermate bedrijvige ondernemer talloze artiesten en dj’s op weg naar een grotere bekendheid. 

Zo componeerden de bevriende Afro Bros, samen met de Willebroekse broers en – ondertussen – legendes van Tomorrowland dj’s Like Mike en Dimitri Vegas, de aanstekelijke zomerhit ‘Instagram’. Maar daarmee was de honger nauwelijks gestild want de ambities reikten nog veel verder. Een radiostation met uitsluitend grote namen uit de ‘Saturday Night Fever 2.0’. Isla106 startte bescheiden maar degelijk op aanvankelijk twee frequenties: 106.7 FM voor Ibiza en 107.2 FM op Mallorca. 

Intussen vulde het programmaschema zich met grote namen. Wessel van Diepen met de Engelstalige versie van ‘The Global Dance Chart Top 40’ op zaterdagavond tussen 21:00 en 23:00 uur. Jaydee of Robin Albers van de houseklassieker ‘Plastic Dreams’. DJ Jean en Dennis Ruyer, de vaste presentator van ‘Dance Departement’ op Radio 538. De lat nog hoger leggen, was de volgende stap. 

De Nijmeegse mixpionier Ben Liebrand kwam en overwon. Het luisterplezier steeg nog meer toen drie voormalige nummer 1 dj’s van de wereld hun medewerking toezegden. Tiësto’s ‘Club Life’, Armin van Buuren’s ‘A State of Trance’ en Hardwell’s ‘Off The Record’, onderstreepten een grenzeloze liefde voor ‘music and lights’ zonder de imagination te vergeten. Een line up om van te duizelen maar vooral om van te genieten.

Dat is dus wat de 2,2 miljoen inwoners van de Canarische eilanden sedert 22 juli op 91.3 FM kunnen ontdekken. Maar ook de doorgaans bij Europese toeristen geliefde eilanden Tenerife, Lanzarote, Fueventura en La Gomera kunnen kennis maken met radio ‘made in Holland’ maar met Spaanse invloeden. (FVM)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Radio Isla 106: het ritme van Ibiza (audio & video)

Ondanks de recent versoepelde reismogelijkheden - als gevolg van de coronacrisis mocht het even niet Lees verder

Isla 106 verwelkomde Edo Peters

Dat nauwelijks een half jaar na de voorzichtige introductie van Isla 106 de zender zou Lees verder

Canada: KiSS Radio 104.9 FM draait nog slechts één plaat (video)

Al draait het Canadese station wel de 'radio edit', wat neerkomt op een gekuiste versie Lees verder

Blad 1508: PINK!, RadioLand, StampMedia

• PINK! en VI.BE gaan voor nieuw (vrouwelijk) muzikaal talent • RadioLand: een blik op Lees verder

Kappen om muziek te kunnen kopen (video)

In 1965 was de tijd dat tieners massaal vinyl kochten nog heel ver weg. Zelf Lees verder

Qmusic lanceert de Foute 728 met video

Q-dj’s Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe, ook bekend als Dorothee Vegas & Like Maarten staken Lees verder

Afdeling ‘Dode Media’: ‘Show ’n Tell’ (video)

In 1965 was ik zestien jaar jong. Ondanks die jeugdige leeftijd was ik reeds volop Lees verder

Oostende: Radio Noordzee start extra kanaal met enkel zomermuziek

De hele zomer lang pakt de Oostendse Radio Noordzee (105.0 FM) uit met een extra Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
2 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
rob
rob
24 juli 2020 - 16:20 16:20

mooie ontdekking. zit al mee in de favouriten van mijn internet radio’s. In Nederland, Duitsland, UK, Frankrijk vindt men zulke stations ook op DAB+ behalve in arm Vlaanderen waar slechts een aantal visvijvers zijn met dezelfde vissoorten.

Hans
Hans
24 juli 2020 - 17:08 17:08
Antwoord aan  rob

In Lille (Frankrijk) en het zuiden van West-Vlaanderen is er ook veel keuze op DAB+. In dit genre oa. Playloud en Galaxie Radio.

Don`t copy text!
2
0
Deel hier gerust uw gedachtenx