RadioVisie

  • .
    .

Is de ‘buitenformule’ van Radio 2 versleten?

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

RadioVisie wil graag een bijdrage leveren aan het maatschappelijk debat over actuele gebeurtenissen. Omdat we het belangrijk vinden om verschillende stemmen en meningen te horen publiceren we regelmatig opinieteksten. Elke auteur schrijft in eigen naam of in die van zijn vereniging. Zij zijn verantwoordelijk voor de inhoud van de tekst. 

Is de ‘buitenformule’ van Radio 2 versleten?

Naar aanleiding van het stukje over Kim Debrie met haar ‘zotte tournee’ in ‘mijn’ Blankenberge, even enkele bedenkingen op een rijtje gezet. Het viel mij op dat er weinig volk was. Ik denk dat deze formule versleten is. Bijna iedereen zit al op locatie. Buitenprogramma’s kunnen wel een keertje, maar alle zenders beginnen wat te overdrijven.

Trouwens er is zelfs geen technieker meer bij… Het is geen echte radio meer. Die ene extra kracht die er bij was, moest enkel zorgen voor de PA en het vervoer… De rest werd opgelost door de laptop. Eens een programma maken bij een speciale gelegenheid versta ik en ik ben er voorstander van. Maar overdrijven?

De mooiste radioprogramma’s komen en worden gewoon gemaakt vanuit de oude vertrouwde studio. Overigens met die moderne middelen die op verplaatsing gebruikt worden, terwijl er geen techniekers meer zijn, dan zie je in principe ook geen echte radio meer. Je kan met een smartphone radio maken op verplaatsing, zelfs met beeld! Maar dat trekt geen volk meer…

Spontaniteit is weg!

Er is ook niks meer technisch aan te beleven. De presentator is nu technieker geworden. Hij/zij moet zich dan ook concentreren op twee dingen… En je hoort dat! Tegenwoordig ook veel te geforceerd! Het is niet spontaan meer. En fietsen om ballons op te blazen…. Misschien leuk om zien op televisie (Spel Zonder Grenzen) maar de radioluisteraar heeft daar totaal niks aan…

Er is ook niks speciaals meer voor hen… Ik denk dat volk aantrekken moeilijker en moeilijker wordt. Trouwens dat wordt dan ook nog uitgezonden op televisie. Iets van het goede te veel denk ik. Radio 2 zoekt tegenwoordig op alle manieren de buitenlucht op. Veel praten daarbij… Mensen willen ontspannen en muziek luisteren.

Het is zeker de fout van Kim niet, die voert haar orders van boven uit. Hoeveel mensen zouden er gaan kijken naar Siska Schoeters? Zij is soms moeilijk verstaanbaar, spreekt veel te vlug en ze onderbreekt te vaak haar gast. Ik was in de auto aan het luisteren terwijl mijn madam aan het winkelen was. Ik heb uit ergernis Joe opgezet…

Q Beach House is ideale formule

Joe staat hier thuis vast. Radio 2 is wat gezakt. Ik heb even op Joe 60-70 gestaan (non-stop met wat reclame en nieuws). Wél dat was een tijdje plezant, alleen begon ik de platen te kennen die er aankwamen. Dat is computerwerk hé, die kiest zelf. Ik ben dan terug overgeschakeld naar de gewone Joe. Véél muziek en weinig blabla, met tussendoor een kort babbeltje. En dat is nog altijd wat ik prefereer!

Nu er zijn ook nog goeie programma’s op Radio 2! Ik schakel dus wel eens. Ik breek geen enkele zender af. Iedereen doet (of probeert) zijn best te doen. Ik kijk en luister naar Qmusic ook. Hun jaarlijks ‘buitenverblijf’ in Oostende is helemaal anders. Iedere DJ doet gewoon zijn eigen programma. En als attractie krijg je wel eens een optreden en dat trekt alle jaren véél volk ! En je komt echt eens in contact  met de radio… Vakantiegangers voelen zich thuis in het Beach House. Goeie formule vind ik. 

° Is getekend: Petra Verdoodt


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

De Radio 2-Madammen houden het voor bekeken

De Madammen, één van de best beluisterde radioblokken in Vlaanderen, neemt op 1 juli definitief Lees verder

Red Flames vlammen op de publieke radio

Het vrouwenvoetbal is de voorbije jaren alsmaar populairder geworden en zal deze zomer nog een Lees verder

Radio 2: zes weken zomerse knaldrang

Knaldrang is er bij jong én oud. De radiozenders van de publieke omroep zijn er Lees verder

Radio 2: Geen zomer zonder Zomerhit

Dit jaar slaan Radio 2 en Eén slaan de handen in elkaar, van maandag 11 Lees verder

Podcast: De (nog levende) iconen uit 75 jaar Radio 2 Limburg

Daan Masset spreekt in de vijfdelige podcast met zeven Limburgse iconische presentatoren van toen: hoe Lees verder

Radiomaker Dree Peremans overleden (audio)

Voormalig radioproducer en schrijver Dree Peremans (72) is plotseling overleden in Portugal. Dat meldt VRT.NWS. Lees verder

Radio 2 zoekt 1.000 Wéldoeners

Vrijwilligers zijn bijzonder schaars. En toch zijn ze ontzettend hard nodig. Daarom slaan Radio 2 Lees verder

VRT start nieuwe STIP IT-actie tegen pesten (video)

Vrijdag 4 februari werd een gloednieuwe editie van STIP IT gelanceerd. Daarvoor werkt Ketnet voor Lees verder

Meer over VRT Radio 2

Inschrijven
Abonneren op
guest
1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Jan D.M.
Jan D.M.
5 juli 2021 - 09:00 09:00

Zeg al jaaaren dat ze allemaal in dezelfde vijver vissen… en dat ze in hun “kot” moeten blijven !

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx