RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Inge De Vogelaere verlaat Qmusic

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Inge De Vogelaere, die zo’n vijf jaar geleden voor het eerst de redactie van Qmusic binnenliep, verlaat het commerciële radiostation. Vanaf de maand augustus 2019 maakte ze samen met Sam De Bruyn en Wim Oosterlinck de luisteraars wakker in de vroege ochtend (06:00 – 09:00 uur). Intussen is er veel veranderd. Van het toenmalige trio bleef Inge als laatste aan boord van Qmusic. 

Ze maakte toen haar kinderdroom waar: “Ik ben zoooooo excited dat ik deze kans krijg! Op mijn vijf jaar zag ik voor het eerst een radiostudio van binnen en op mijn twaalf jaar was ik er 100% zeker van dat ik bij de radio wou werken. Dus om nu de ochtendshow te presenteren op mijn 25 jaar met twee radioklassebakken is echt zot!” Inge mocht toen Heidi Van Tielen vervangen die zwanger was van haar eerste kindje, waarna ze besloot om afscheid te nemen van Qmusic. In het najaar van 2020 ging Heidi voor Joe werken. 

Na een jaar bij de Genste studentenradio Urgent.fm en na een opleiding aan het RITCS, volgde Inge De Vogelaere in 2017 de Q-Academy, de radioschool van Qmusic waar nieuwe talenten klaargestoomd worden. “Het zotte is dat Wim toen mijn coach was en dat hij me de kneepjes van het vak heeft geleerd. Zowel zijn radioprogramma’s als die van Sam heb ik vroeger altijd van begin tot het einde beluisterd. Wie had toen gedacht dat ik nu naast hen zou staan in de ochtendshow?”, liet Inge weten.

Programmadirecteur Robin Vissenaekens in 2017: “Inge is een bom van positiviteit en dat zal je ook merken in de ochtendshow. Als twintiger die vrolijk in het leven staat, is ze de perfecte combinatie met onze dertiger Sam en onze veertiger Wim, waardoor we onze doelgroep heel breed kunnen aanspreken.”

Inmiddels is de veertiger verkast naar Willy de digitale rockzender van DPG Media, verliet de dertiger Qmusic en – op enkele uitzonderingen na – ook grotendeels de radiowereld en zoekt nu de twintiger eveneens andere oorden op. Daarover zegt ze zelf op Instgram:

“Bijna vijf jaar geleden liep ik voor het eerst de redactie van Q binnen, het zijn de (tot nu toe) vijf beste jaren van mijn leven geworden! Dikke merci aan de beste luisteraars en de liefste collega’s ter wereld voor alle fantastische avonturen. Voor altijd in mijn hartje. Maar ‘t is tijd voor nieuwe avonturen en uitdagingen in de grote wereld buiten mijn allerliefste Q, so let’s f’ing go!! Bedankt voor alles!” (TB)


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Sam De Bruyn verlaat Qmusic

Sam De Bruyn heeft beslist om afscheid te nemen van Qmusic. Dat deelde hij daarnet Lees verder

Qmusic: najaar start met stoelendans

De Vlaamse versie van Qmusic houdt na de zomer een stoelendans, zo bericht vandaag de Lees verder

Qmusic nam afscheid van Lies Vandenberghe (video)

Het werd een emotionele ochtend op Qmusic gisteren, vrijdag 27 maart. Het presenterende ochtendtrio Sam Lees verder

Qmusic-dj’s ontsnapt uit Q-Escape Room (video)

Het is hen gelukt. Na 96 uur zijn Sam De Bruyn, Inge De Vogelaere, Wim Lees verder

De ‘eierdoos van Qmusic’ is goed voor 44.600 euro (video)

Na 445  foute antwoorden had Delilah (23 jaar) uit Evergem het eindelijk bij het rechte Lees verder

Het radionajaar van 2022: Qmusic

Qmusic start vandaag het nieuwe radioseizoen met een comeback van ‘Het Geluid’. Andere blikvanger is Lees verder

Eeuwige trouw beloofd aan het Q-Beach House (video)

Bij gratie van originele ideeën haal je als commerciële zender af en toe ook de Lees verder

11/08/22: ‘Q-Wedding in a Week’

Q-luisteraar Josien (28) uit Kortenaken beleefde de verrassing van haar leven toen ze door haar Lees verder

Meer over Qmusic

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx