RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Iedereen Willy? Graag als u wilt adverteren! (video)

Het digital only station Willy is genereus….en gaat voor extra Orange ballen onder de Kerstboom. “Want met goede muziek beken je kleur…. en vertroetel je de partners” zo stelt manager business development DPG Media Steve Van den Audenaerde op zijn socials. 

Daar wilden we het fijne van weten et voila de Medialaan bediende ons op onze wenken. “De reclamepartners zullen er ook nog zijn bij de start van het nieuwe jaar”, zegt Steve Van de Audenaerde (foto), de vroegere directeur van IP radio. Orange is zoals je kunt horen in de programma’s, naast Landrover en de Nationale Loterij, één van de adverteerders die bij Willy vast liggen. 

Steve Van de Audenaerde :“We zijn zeer blij met de kickstart van Willy en we krijgen van luisteraars en adverteerders zeer positieve respons. De zender heeft duidelijk een mooie complementaire doelgroep,met Qmusic en Joe. Er zal dus in 2020 zeer zeker meer reclame te horen zijn op Willy. En dat willen we graag uitbreiden naar alle nieuwe radio/audio initiatieven binnen DPG Advertising”. 

“Naast het duidelijke geprofileerde Willy hebben we immers nog zeven nieuwe afgelijnde broadcast zenders op DAB+, waaronder niet in het minst TOPradio dat we sinds september als externe regie aan bieden. Dit uitgebreidere aanbod boort samen met Willy immers vele nieuwe luisteraars aan en verhoogt dus de totale reach van de regie DPG Advertising. Dat is in de CIM RAM al duidelijk merkbaar en aantoonbaar. Binnenkort gaan we ook nog een stap verder in het commerciële digitale aanbod (adserved) op de zenders. 2020 belooft dus een jaar te zijn waarin de deur naar meer en nieuwe luisteraars wijd openstaat voor de zenders én de adverteerders.” 

Volgens An Caers directeur radio DPG Media is met Willy aan de Medialaan een radiodroom gerealiseerd. ”Het echte DNA van de zender is vrijheid en muziek. De radiomakers krijgen van ons carte blanche, ze krijgen de uren om in te vullen”. Er zijn met de al wat langer bestaande ZZROCK en ROXX nu drie vergelijkbare digitale rockzenders, de andere twee zijn onafhankelijke spelers. Wat is de troef bij uitstek van Willy? “De carte blanche en een echte liefde voor de muziek”. 

Wat zong Arno ook alweer? ‘Willy is on his own’. (TDN)


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Willy
Inschrijven
Abonneren op
guest

24 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Dimitri
Dimitri
29 november 2019 - 23:18 23:18

Ik lust de klankkleur van DPG niet. De VRT en zelfs meerdere lokale stations vind ik veel aangenamer luisteren dan Q.

Boonen Jean-marie
Boonen Jean-marie
28 november 2019 - 17:25 17:25

Mike ik geef u 200% gelijk

Jos
Jos
28 november 2019 - 16:56 16:56

Hallo Medialaan ,Ik wacht dringend op “Barry” , een soul,funk& jazz station. Blijkbaar nog nooit van gehoord? Steek je licht eens op in NL, UK, Frankrijk , Italie… enz. Ik hoef de rock troep niet.

Claude Van Isterdael
Claude Van Isterdael
28 november 2019 - 17:38 17:38
Antwoord aan  Jos

Ja Jos, wat zeg je “soul” kennen ze hier in Vlaanderen niet…..

dave
dave
28 november 2019 - 22:14 22:14
Antwoord aan  Jos

de vraag voor elke commerciële partij, die zich niet van belastinggeld kan bedruipen, is of er een markt voor is zodat het financieel verantwoord is om een degelijk merkt / product te lanceren. de soul-zenders in NL zijn niet echt groot te noemen, de NPO heeft Radio 6 inmiddels omgedoopt naar NPO2 soul en jazz en ook alleen nog op DAB+ te vinden.

Claude Van Isterdael
Claude Van Isterdael
29 november 2019 - 18:52 18:52
Antwoord aan  dave

De meeste soulzenders in Nederland zijn inderdaad meestal via het internet te vinden, zoals Soulshowradio van grootmeester Ferry Maat, Sublime FM of Soulradio, waarvoor ik tussen 2013 en 2018 als co-producer de muziek koos voor de soulshow “Right-On”op woensdag /zaterdagavond tussen 20 en 22 uur.

Henri Persoons
Henri Persoons
29 november 2019 - 06:43 06:43
Antwoord aan  Jos

Hallo, Jos! Misschien hoef jij “die rock troep” niet, maar blijkbaar doet Willy het wel goed als ze meer adverteerders kunnen aantrekken. Ik persoonlijk hou wel van “die rock troep” en heb het minder met “die soul bagger”. Newsflash: smaken verschillen! Ik hoop oprecht voor jou dat er een soulzender komt (niets houdt je tegen om zelf zo’n internetzendertje te beginnen, je kan het zelfs op Radioplayer laten zetten), en anders is er nog altijd Spotify.

Haveve
29 november 2019 - 09:29 09:29
Antwoord aan  Henri Persoons

@Henri Persoons: jij hebt Willy ook niet zelf opgestart

Rob
Rob
3 december 2019 - 08:47 08:47
Antwoord aan  Henri Persoons

Internetstations met Soul, Funk & Jazz zijn er bij de vleet, dus keuze genoeg en dus stream ik één van deze continu zowel thuis als onderweg.
Maar het topic gaat over het gemis van een Soul/Jazz DAB+ zender in Vlaanderen !
Er is zo goed als voor iedereen een format DAB+ zender beschikbaar maar niet voor Soul& Jazz !
En ….welgemeende sorry voor de uitdrukking “rock troep” beetje misplaatst voor de liefhebbers van deze muziek.

Claude Van Isterdael
Claude Van Isterdael
3 december 2019 - 09:49 09:49
Antwoord aan  Rob

Klopt Rob dat er op het internet genoeg stations zijn, maar op FM en DAB + zijn er in Vlaanderen geen te vinden….

Rett
Rett
30 november 2019 - 12:37 12:37
Antwoord aan  Jos

probeer Jammfm.nl eens !

Mike Duprez
Mike Duprez
28 november 2019 - 14:00 14:00

Dus met andere woorden, vanaf volgend jaar krijgen we nog meer reclame door ons strot geduwd terwijl we luisteren naar nonstop radio’s die de DAB+ band bezetten waardoor lokale initiatieven nogmaals in het verdomhoekje worden geduwd. Arm Vlaanderen.

Dirk
Dirk
28 november 2019 - 22:15 22:15
Antwoord aan  Mike Duprez

hey Mike, gelukkig is er voor U MNM Hits – volledig van uw belastingbijdrage gefinancierd op DAB+ !

Haveve
29 november 2019 - 12:06 12:06
Antwoord aan  Dirk

Dirk, ‘gelukkig’ krijgen anderen ook (maar zeggen dat liever niet): https://doorbraak.be/subsidie-voor-media-vlaamse-regering/ Ik raad u bovendien aan om eens op te zoeken hoeveel subsidies de mediagroep van de ‘lokale radio’ Bruzz in Brussel krijgt

Dirk
Dirk
1 december 2019 - 13:53 13:53
Antwoord aan  Haveve

link gecheckt, dit gaat over Mediahuis in 2017. Krijgt DPG radio ook subsidies?

Haveve
3 december 2019 - 09:53 09:53
Antwoord aan  Dirk

De uitgeversgroepen ontvangen al jaren, en momenteel nog tot 2020, subsidies die samen zouden oplopen tot zo’n 400 miljoen euro. Het voorbeeld van Mediahuis in 2017 is een extra subsidie daar bovenop. De mediagroepen toeteren graag dat de VRT gesubsidieerd wordt (voor 276 miljoen euro), ze vermelden er niet bij dat zijzelf voor zelfs 124 miljoen euro méér worden gesubsidieerd (400 miljoen euro) als commerciële bedrijven. Dergelijke subsidie geeft de groepen – uiteraard – meer mogelijkheden algemeen. Artikels daarover (onder meer): https://www.apache.be/2015/10/21/de-echte-subsidieslurpers-van-vlaanderen/ en https://www.quotenet.nl/nieuws/a188969/auw-belgische-kranten-ontwijken-belasting-via-nederland-188969/

Mike Duprez
Mike Duprez
29 november 2019 - 12:47 12:47
Antwoord aan  Dirk

Hey Dirk, heb je nog zo domme opmerkingen… het gaat niet over wat er op Willy gedraaid word, ik luister er zelf naar, het gaat me gewoon om het feit dat er een bepaalde mediagroep bijna de ganse DAB Mux “bezet” houd. En ja ook de VRT zondigd op dit vlak, maar die houden zich aan hun opdracht gestuurd door de diverse media commissies binnen de regering. Anders contacteer minister Dalle eens, hij zal het je wel met handen en voeten uitleggen.

Henri Persoons
Henri Persoons
29 november 2019 - 22:28 22:28
Antwoord aan  Mike Duprez

Al een geluk dat je “bezet” tussen aanhalingstekens zet. 5A/5D is nog maar halfvol. Bij mijn weten kan iedereen met het budget contact opnemen met Norkring voor een plekje op de mux. En net zoals de VRT de opdracht heeft om zo veel mogelijk Vlamingen te bereiken, heeft elke commerciële omroep zoals een DPG net datzelfde doel, want dat levert net geld op: hoe meer luisteraars, hoe meer centen. En bij DPG zitten geen kwieten, he, jongens, als het geen geld zou opbrengen, gaan ze daar niet zo veel geld tegenaan smijten. Dave maakte hierboven een goed punt: als er een markt voor is, valt het financieel te verantwoorden.

PS: ik kijk er al naar uit met welke rechtse propagandasite Hugo me deze keer gaat tegenspreken.

Haveve
30 november 2019 - 11:17 11:17
Antwoord aan  Henri Persoons

@Henri Persoons: for the record: Het gaat u blijkbaar om de boodschapper, en niet om het bericht. Als informatie correct is dan mag ze van mij van elke bron komen. Freedom of Speech. Van u blijkbaar niet, en dat zegt dan meer over u dan over een nieuwsbron, u spreekt ook niets tegen uit het geciteerde artikel. Uw ’theorie’ van vrije markt voor DAB+ gaat dan weer niet op: het verplichten van lokale omroepen om nationale kosten te moeten dragen om – eventueel – een kans op DAB+ te krijgen is marktvervalsing. In andere landen, en zelfs in Wallonië in eigen land wordt de DAB+ markt aangepast aan de werkelijke lokale noden, daar bestaat ook Europese regelgeving over. Bovendien zijn de vrije plaatsen wel degelijk al gereserveerd, uw ‘halfvol’ gaat dan waarschijnlijk over de ‘inhoud’ van uw theorie… en dan zou het nog overdreven zijn.

Henri Persoons
Henri Persoons
30 november 2019 - 13:20 13:20
Antwoord aan  Haveve

Beste Hugo,

For the record: ik ben persoonlijk fan van zo objectief mogelijke feiten, zaken die je mijns inziens niet of nauwelijks vindt op een OPINIEsite, en al zeker niet op een die gelinkt is aan (extreem)rechts.

Wat betreft de vrije markt voor DAB+, het principe van een vrije markt is “iedereen gelijk voor de wet”. Gezien er nu enkel muxen beschikbaar zijn voor het totaal van Vlaanderen (en of dat terecht is laat ik in het midden, da’s een discussie voor onder een ander artikel.l) is het niet meer dan normaal dat elke omroep over dezelfde leest wordt geschoeid. Uzelf liet daarbij in eerdere reacties onder andere artikels ook verstaan niet te geloven in de toekomst van DAB+ als ik het me goed herinner, dus waarom zouden volgens u die lokale omroepen dan een plek op de DAB-band moeten kunnen opeisen? Naast hun plekje op een lokale FM zijn er toch ook alternatieven op het internet? Platformen als Radioplayer kosten voor lokale of online omroepen zelfs een fractie op jaarbasis dan een nationale omroep en er zijn zelfs diensten die helemaal gratis zijn. Keuze genoeg.

En u weet blijkbaar meer van de “gereserveerde plaatsen” op de huidige mux? Werkt u voor Norkring dan? Wie A zegt, moet B zeggen, beste Hugo.

Haveve
1 december 2019 - 10:15 10:15
Antwoord aan  Henri Persoons

@Henri Persoons: goed geprobeerd, maar daar trap ik niet in. Als ik uw woorden hierboven samenvat, dan is het ‘omdat ik ergens zou beweren niet te geloven in de toekomst van DAB+… dat omroepen dan ook geen plaats zouden moeten kunnen opeisen op de DAB-band’. Dat is helemaal niet ‘iedereen gelijk voor de wet’, want die schrijft voor dat dergelijke plaatsen aan iedereen moeten worden aangeboden. We leven trouwens al 40 jaar in een politieke wereld waarin ‘frequenties een schaars goed’ werden genoemd door de betrokken mediaministers, toch is er sedert het begin van de jaren tachtig ruimte, en vooral power bijgekomen op de FM-band, en zelfs héél veel. Er is een wezenlijk verschil tussen een mening hebben en een overheid die een taak (zou) moet(en) uitoefenen. Zelfs uw mening daarover verandert die taak van de overheid niet. U blijft in dat opzicht ook op de boodschapper schieten en niet op het bericht i.v.m. subsidies naar commerciële bedrijven. Daarin staan officiële feiten die u nergens tegenspreekt, over die feiten – en enkel daarover – gaat het, én daaronder staat bovendien ook de reactie van toenmalig minister Muyters. Ik wens u om al die redenen nog een prettig leven verder, er is immers zinniger discussie mogelijk over een verschil van mening, dan met u.

Rudy
Rudy
29 november 2019 - 06:49 06:49
Antwoord aan  Mike Duprez

Heb je al eens gedacht dat dit net positief kan uitdraaien? DPG is een commerciële omroep, m.a.w. zij halen al hun inkomsten uit reclame. Gezien hun ambitie met digitale radio, zie ik ze die stijgende inkomsten wel eens investeren in die zenders. Wie weet komen er wel gepresenteerde programma’s op die zenders zoals bij Willy op vrijdag, of doen ze iets zoals bij de ochtendshow van Joe die ook op hun themazenders draait.

Marc Van Kapellen
Marc Van Kapellen
29 november 2019 - 10:46 10:46
Antwoord aan  Rudy

Ze kunnen bij Willy al eens op zoek gaan naar echte dj’s. Het is niet omdat je een BV bent dat je radio kan maken hé.

Dirk
Dirk
29 november 2019 - 11:15 11:15
Antwoord aan  Rudy

wat is er trouwens met Roxx aan de hand? Al sinds 31 oktober geen teken van leven meer op hun facebookpagina?

Don`t copy text!
24
0
Deel hier gerust uw gedachtenx