RadioVisie

  • .
    .

Hugo Morrens, oud-radiojournalist BRT, overleden

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Op  14 januari is Hugo Morrens overleden. Het nieuws bereikte ons nu pas. Van 1964 tot 1977 was hij journalist bij de radionieuwsdienst van de publieke omroep. Hij was ook gedurende ruim dertig jaar de perschef en woordvoerder van achtereenvolgens de BRT, de BRTN en de VRT.

Als hoofd van de dienst ‘Pers en Publikaties’ was Morrens eveneens verantwoordelijk voor de boeken en tijdschriften die lange tijd door de publieke omroep werden uitgegeven. In die functie werd hij voorzitter van de Belgische Vereniging voor de Bedrijfspers en vertegenwoordigde hij België op talrijke internationale congressen over bedrijfscommunicatie.

Als journalist bij de radionieuwsdienst was hij betrokken bij de start van ‘Actueel’, het dagelijkse duidingsmagazine. Morrens was als verslaggever gespecialiseerd in de communistische wereld. Met een reportage over China behaalde hij de tweejaarlijkse Prijs van de Vlaamse Journalistenclub voor radiojournalistiek. Opvallend: hij aanvaardde de opdrachten van de publieke omroep slechts op voorwaarde dat hij zijn eigen filmrubriek in ‘Tienerklanken’ op televisie mocht behouden.

Diezelfde voorwaarde stelde hij toen hij in de jaren 70 de serie ‘Van The Jazz Singer tot Singin’ in the Rain’ over de geschiedenis van de Hollywood-musical, maakte. Naast journalistiek, was ook muziek een andere passie. Morrens was zelf muzikant en trompettist. Hij werkte mee aan verscheidene televisieprogramma’s. Daarnaast was hij ook voetbalverslaggever en correspondent voor de Nederlandse omroep AVRO. Hugo Morrens werd tachtig. (Bericht: VRT.NWS)

° Meer over Hugo Morrens? Klik hier.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx