fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

Howard Stern Comes Again: het testament van een radiolegende

In de VS is afgelopen week de promotiemachine op gang gekomen voor het nieuwe boek van radioster Howard Stern. 24 jaar na zijn vorige boek ‘Miss America’, verschijnt op dinsdag 14 mei ‘Howard Stern Comes Again’, goed voor 560 pagina’s lectuur.

Stern gidst je in dit boek door een veertigtal van zijn allerbeste interviews van de laatste tien jaar en heeft het ook over hoe hij als mens en radiomaker evolueerde sinds hij in 2006 de overstap maakte naar de satellietradio SiriusXM.

Hoewel Howard Stern in zijn shows – momenteel nog drie keer per week – nog steeds heel graag uitpakt met zijn typische gestoorde humor, is hij vandaag al lang niet meer de ‘shockjock’ voor wie in de jaren ’80 en ’90 geen enkel huisje heilig was en wat hem vaak miljoenenboetes opleverde van de FCC. Stern evolueerde integendeel tot de met voorsprong beste en meest diepgaande radio-interviewer van wat ze in de VS de ‘A-list’-sterren noemen. Je vindt heel wat fragmenten terug op zijn YouTube-kanaal.

Om het nieuwe boek te promoten stond Stern ook – en dat is best heel uitzonderlijk voor hem – uitgebreide interviews toe aan de New York Times en Hollywood Reporter. Beide zijn bij deze warm aanbevolen. We leren onder meer dat Stern zijn interviewtechnieken leerde verfijnen dankzij de sessies bij zijn psychiater, waar hij ook nu nog wekelijks twee keer langsgaat (lees hier een fragment).

Morgen (zondag 12 mei) brengt CBS Sunday Morning ook een tv-interview met Stern, waarvan bijgaand clipje – over zijn persoonlijk relatie met Donald Trump – deze week als een teasertje werd gelanceerd. De uitgeverij van het boek is overigens een dochterbedrijf van CBS.

Het boek moet wellicht worden gezien als Howard’s eigen radiotestament. Stern is 65 en zijn intussen derde vijfjarige miljoenencontract met SiriusXM loopt af op het einde van 2020. Al zegt Stern zelf hierover nog totaal geen idee te hebben of hij nadien zal doorgaan.

In België en Nederland kun je ‘Howard Stern Comes Again’ het goedkoopst verkrijgen via Book Depository (19,43 euro, hard cover, met gratis verzending vanuit Engeland). (RDS)


Yesterdayland
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
In Zuid-Florida overleed woensdag Sy Dresner (rechts op de foto boven), de man die Howard
Howard Stern brengt nieuw boek uit Er werd in de VS al een tijdje over
In radiomiddens is hij bij ons vreemd genoeg minder bekend, maar dat is hij des
“Als ie maar geen voetballer wordt, ze schoppen hem misschien halfdood”, zing Boudewijn de Groot.
De Amerikaanse muziekstreamingdienst Pandora komt in handen van de satellietradiodienst SiriusXM. Beide audiobedrijven hebben de
Eén keer RGR, tweemaal Radio 1 Nadat RGR Oldies al een app uitbracht voor Android
Op een radiostation in de Verenigde Staten is vanaf deze week een wel heel aparte
Zoals gewoonlijk is wat er achter de schermen gebeurt veel interessanter (voor ons) Het blijft

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Aantal reacties
0 Antwoorden op reacties
0 Volgers
 
Meest beantwoorde reactie
Artikel met de meeste reacties
1 Personen die reageerden
Haveve Personen die recent reageerden
  Inschrijven  
Abonneren op
Hugo Van Vlaenderen
Lid

Het boek is online verkrijgbaar bij Apple Books (24,4 Mb), voor 16,99 dollar of 15,12 euro. https://books.apple.com/us/book/howard-stern-comes-again/id1403660001

Meer in Actueel
De Radio Maigret à Studio Clouseau (1)

Blad 140: Mia Migo, radioreclame, Stampmedia

15.000 keer ‘NOS Met het oog op morgen’ (audio)

From Studio Sherlock to Radio Holmes (3)

Blad 139: Caroline, Rolling Stone, zeezenderfoto’s (audio)

RadioVisie’s DAB+ weekrapport (15)

Sluiten