RadioVisie

  • .
    Heynen
    .

Hoorspelen op NPO Radio 1

Goed nieuws voor de fans van het ‘ouderwetse’ radiohoorspel. Een heel apart domein binnen het medium. Maar eentje met een schare trouwe fans. NPO Radio 1 zendt de rest van de maand november en in december zes hoorspelen uit. Goed dat er tegenwoordig in Vlaanderen ook probleemloos naar deze Nederlandse zender kan worden geluisterd. Via internet. Giterenavond begon het al…

In samenwerking met het Nederlands Letterenfonds, het NPO-fonds, AVROTROS, VPRO en NTR geeft NPO Radio 1 jonge makers de kans om zich op nieuwe manieren te ontwikkelen. In een derde editie van ‘Fluiten in het donker’ werken literaire schrijvers en jonge radiomakers samen aan een nieuw type hoorspel: radiodrama met een literaire invalshoek.

Nieuwe generatie radiomakers

Schrijvers Mischa Andriessen, Hannah van Binsbergen, Hélène Gelèns, Emily Kocken, Jannah Loontjens en Samuel Vriezen kregen de kans om hun literaire talent in te zetten voor een hoorspel, en daarbij samen te werken met een nieuwe generatie radiomakers: Just Rijntjes, Yentl van Stokkum, Iona Daniel, Renee van Marissing, Hanneke Hendrix en Joël Vegt.

Een half uur

Het Letterenfonds verstrekte de schrijfopdracht en het NPO-fonds ondersteunde de productie van de hoorspelen, met als doel om jong talent te laten kennismaken met het radiovak. Om hen in te wijden in de wereld van het hoorspel kregen ze een workshop van Peter te Nuyl. Vervolgens zijn zij door AVROTROS, NTR en VPRO gekoppeld aan zes jonge, talentvolle regisseurs die er een hoorspel van dertig minuten van maakten.

Fluiten in het donker

De nieuwe literaire radiodrama-producties zijn wekelijks te beluisteren op NPO Radio 1. Op vrijdag om middernacht van 24:00 tot 00.30 uur en daarna via podcast. Gisteren was het eerste hoorspel te horen: ‘Weihnachten met Nefertiti’. ‘Lichtblauw’, volgt op 24 november.


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx